Salut avalua aixecar restriccions “molt moderadament” si es confirma l’estabilització de la pandèmia

El titular del ministeri i els seus tècnics i assessors esperaran a prendre cap decisió a què hagi finalitzat la Cimera Iberoamericana i que acabi el termini per poder comprovar l’impacte dels moviments haguts durant la Setmana Santa

Jordi Fernández (Creu Roja), Joan Martínez Benazet (ministre de Salut) i Gorka Aixàs (MoraBanc Andorra) en la campanya de donació.
Jordi Fernández (Creu Roja), Joan Martínez Benazet (ministre de Salut) i Gorka Aixàs (MoraBanc Andorra) en la campanya de donació. MORABANC ANDORRA

Salut podria començar a aixecar restriccions imposades arran de la crisi sanitària a final d’aquesta setmana o principi de la que ve. Tot plegat està condicionat al fet que es confirmi l’estabilització dels contagis després d’un període crític com es preveia que podria ser la Pasqua, que al Principat va associada a dos setmanes de vacances escolars i, per tant, a un nivell de mobilitat més alta que en altres èpoques de l’any.

El titular ministerial, Joan Martínez Benazet, ha afirmat que si l’efecte “post vacances de Setmana Santa no té massa impacte com sembla que no l’està tenint, tot i que a l’UCI hi continua havent més pressió que a la resta, passada la Cimera podríem valorar aixecar alguna restricció, però sempre molt moderadament”. De moment, però, s’és prudent i no es vol anunciar quines serien les mesures que es podrien deixar sense efecte.

donacio sang
Un moment de la donació de sang, amb el ministre a la dreta.

Martínez Benazet ha fet aquestes explicacions arran de la campanya de donació de sang que es fa aquest dilluns al pavelló de Govern, en un acapte organitzat a tres bandes entre el BC MoraBanc Andorra, la Creu Roja i el ministeri de Cultura i Esports. El ministre de Salut ha estat una de les persones que ha acudit a la instal·lació esportiva a donar sang. De fet, les places disponibles estaven donades ja abans d’obrir la porta, com aquell que diu.

Fa un parell de setmana, el responsable ministerial de Salut va explicar que es podia avaluar facilitar més sortides dels interns en els centres sociosanitaris. Caldrà veure si això és viable després del contagi de tres residents al Cedre i un professional del mateix equipament. En tot cas, tant el ministre com els seus assessors i tècnics del ministeri volen ser molt prudents. La celebració de la Cimera comporta que un percentatge més elevat de ciutadans que altres setmanes es testegi.

Comentaris

Trending