Salut atribueix l’increment de casos de Covid al Carnaval i el brot d’Arinsal

Martínez Benazet es vacuna amb AstraZeneca sense incidències i assegura estar convençut que aquest mes i el que ve la campanya de vaccinació s’accelerarà de forma molt important

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, atribueix el degoteig a l’alça de nous casos de coronavirus a l’increment de les interaccions socials derivades de les vacances de Carnaval i al brot d’Arinsal, que ha tingut un impacte que va més enllà de la població massanenca amb un efecte similar al que al seu dia hi va haver a Encamp encara que no tan notori. El titular ministerial ha fet aquestes manifestacions després de vacunar-se i fer-ho amb el vaccí d’AstraZeneca i sense aparents incidències.

Martínez Benazet és el primer membre del gabinet ministerial en rebre la vacuna contra la Covid. És el ministre ‘sènior’ i per raó d’edat li ha tocat avui haver d’acudir al centre d’administració de vacunes. Ha fet cua com qualsevol ciutadà i després de la punxada s’ha hagut d’esperar el quart d’hora d’observació de rigor abans de fer les explicacions oportunes. El ministre ha considerat “emotiu” el fet de poder-se vacunar pel que significa d’abans per a la ciència i combat contra la pandèmia.

Martínez Benazet en la zona d'observació després d'haver-se-li administrat la vacuna.
Martínez Benazet en la zona d'observació després d'haver-se-li administrat la vacuna. Toni Solanelles
 

El responsable de Salut s’ha mostrat convençut que aquest mes i el que ve hi haurà una accelerada important en la vacunació dels ciutadans del país. I es manté ferm en què abans de l’estiu una part molt majoritària de la població estarà immunitzada. Martínez Benazet espera que les 9.000 primeres dosis d’AstraZeneca que ha d’enviar Covax i que ja haurien d’haver arribat “no poden trigar massa més” i ha afirmat que ja només amb el fet d’haver inoculat les persones més grans de 65 anys i les vulnerables aquest fet tindrà un impacte molt positiu a nivell de reduir els ingressos hospitalaris. El ministre ha tornat a refermar la seva plena confiança en la seguretat i eficàcia de totes les vacunes, inclosa la que han desenvolupat AstraZeneca i Oxford.

 

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending