Salut anuncia que a la tardor hi haurà règim del tercer pagador de la CASS per a la gent gran

El ministre Albert Font ho ha anunciat en el seu discurs durant l'assemblea del col·lectiu, després que el seu president Fèlix Zapatero hagués demanat que, com a mínim, s’adopti una prova pilot

Comentaris

Fèlix Zapatero, president de la gent gran, parlant amb el ministre Albert Font, d'esquena.
Fèlix Zapatero, president de la gent gran, parlant amb el ministre Albert Font, d'esquena. Bru Noya

El ministre de Salut, Albert Font, ha anunciat que el Govern implementarà a la tardor i per a la gent gran, el règim del tercer pagador de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS), és a dir, que l’assegurat aboni des del primer moment només la part que li correspon. Font ho ha anunciat durant els prolegòmens de l’assemblea general de la Federació d’associacions de la gent gran que s'ha fet a Andorra la Vella. El ministre ha afegit que li sembla precipitat generalitzar un tercer pagador per a tota la població.

 

 

Just abans, el president de dita federació, Fèlix Zapatero, havia reiterat tot un conjunt de demandes, la majoria de les quals passen d’un any a l’altre. En aquest cas, ha fet esment a l'ampliació de les campanyes de prevenció a còlon, recte, pròstata, malalties de la pell i oftalmològiques, ja que actualment només n'hi ha pel càncer També s’ha referit a l’implementació del règim del tercer pagador. En aquest cas, Zapatero ha urgit a posar en marxa aquest mecanisme, que afecta de manera molt rellevant les persones de més edat, perquè són de les que tenen menys poder adquisitiu, i ha demanat que, com a mínim, s’adopti una prova pilot.

En les declaracions prèvies a l'acte, el ministre ha assegurat que són coneixedors de les reivindicacions de la federació, afegint que són un col·lectiu especialment sensible a la mesura del tercer pagador. "Podrem donar satisfacció en un bon nombre d'aquestes reivindicacions", ha expressat, "sempre sota la base d'un control i d'una ordenació". Pel que fa al tercer pagador per a tota la població,  ha reconegut que les principals dificultats per fer-ho efectiu són els dèficits del Govern i també el fet que s'estigui en mig d'un sistema sanitari "que s'està modificant".

Durant l'assemblea, s'ha fet un repàs de les activitats que la federació ha dut a terme al llarg del 2021, així com també el tancament de comptes. A més, també s'ha fet una estimació de les activitats i del pressupost per aquest 2022. Enguany es commemora el vintè aniversari de la creació de la federació i de fet, l'assemblea d'aquest dimarts corrrespon a la de l'any passat que no es va dur a terme a causa de la pandèmia.

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending