Salut apunta que el Consell General va aprovar la farmàcia en el tercer pagador, tot i ser inviable

La recepta electrònica és el pas previ per poder controlar que la persona compra el nombre indicat, i, ara per ara, no hi ha un calendari perquè entri en vigor

Una creu d'una farmàcia.
Una creu d'una farmàcia. ARXIU

La figura del tercer pagador va entrar en vigor l'1 de setembre, o om a mínim una part, però ho farà sense que es contempli la farmàcia. La manca d'adaptació per part de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) i els establiments ho fan impossible, tot i que el Consell General ho va aprovar. La recepta electrònica ha de ser el pas previ a aquesta inclusió, malgrat que, ara per ara, no hi ha un calendari perquè entre en vigor.

L’1 de setembre era la data prevista perquè la figura del tercer pagador s’obrís a la població. Ho farà, però sense incloure els actes farmacèutics i és que, com el ministre ha reconegut, “el Consell General va aprovar incloure la farmàcia, sabent que seria impossible”. Ells motius, que “ni la CASS ni les farmàcies tenen el sistema informàtic per garantir la correcta aplicació”.

La junta de la Federació de la Gent Gran i Jacint Risco com a representant dels pensionistes a la CASS.

Relacionat

La gent gran es mostra atònita perquè el règim del tercer pagador no inclou els actes de farmàcia

Precisament, la controvèrsia que ha generat l’absència de la farmàcia en la gent gran, per a Font no hi ha motiu. “Entenem que el consell general ens ha manat d’augmentar el ventall de prestacions i poblacions que han de beneficiar-se del tercer pagador, i és així com ho hem recollit i ho farem”, ha apuntat el ministre. A més ha afegit que “era una promesa que vaig fer a la festa de la gent gran d’Andorra la Vella perquè sabia que es podia fer i era una mesura que augmentaria el confort i la qualitat sanitària”.

Per poder incloure-la, primer, com ha detallat el titular de Salut, cal passar per introduir la recepta electrònica. "No és manca de voluntat, però tècnicament no es pot fer, a excepció de si es vol córrer el risc d'on es posa 1, la persona en compri 10". "No es podria vigilar que aquella persona només compri la quantitat que se li indica a la recepta", ha recalcat. El calendari perquè aquesta entri en vigor no està definit; des del ministeri estan treballant, però sense un timing concret.

La figura del tercer pagador en els actes farmacèutics entrarà quan aquesta sigui “una mesura que augmenti la qualitat sanitària, no que només augmenti la despesa sanitària”, ha conclòs.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending