La gent gran es mostra atònita perquè el règim del tercer pagador no inclou els actes de farmàcia

L'excusa que se’ls ofereix és un problema informàtic i la manca de la recepta electrònica no convencen al col·lectiu que argumenta que ja s’utilitza per a altres casos

La junta de la Federació de la Gent Gran i Jacint Risco com a representant dels pensionistes a la CASS.
La junta de la Federació de la Gent Gran i Jacint Risco com a representant dels pensionistes a la CASS.

La Federació de la Gent Gran i el representant dels pensionistes de la CASS, Jacint Risco, s'han mostrat molestos i decebuts en veure que en el projecte de decret que els ha fet arribar Govern sobre la implementació del tercer pagador deixa fora els actes de farmàcia. Problemes informàtics i la recepta electrònica són els arguments que se'ls hi donen, però que no convèncen, ja que s'aplica amb les persones que tenen el 100%.

“Estem contents perquè les lletres claus s’amplien, però clar la lletra clau més important per nosaltres i crec que per tota la població, que és la farmàcia, no entra”. Amb aquestes paraules, la federació de la gent gran, acompanyats del representant dels pensionistes a la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS), Jacint Risco, han fet públic aquest matí el seu enuig i decepció del col·lectiu amb el projecte de decret que els ha fet arribar Govern sobre la implementació del tercer pagador que deixa fora els actes de farmàcia.

De fet, el que més els sorprèn és que el mes de juny “per unanimitat” es va aprovar al Consell General el règim del tercer pagador on sí que estava inclòs els actes farmacèutics, no s’entén perquè “un mes més tard desapareix”. “La farmàcia és la despesa mensual més important pels jubilats”, ha assegurat.

D’excuses, varies. D’una banda, com ha exposat el president de la Federació de la Gent Gran, Fèlix Zapatero, és un problema informàtic. Una versió que per ells no és vàlida perquè “quan una persona que té el 100% va a la farmàcia, el sistema no hagi de pagar res, perquè no es fa el mateix sistema informàtic aplicat al tercer pagador en farmàcies”, ha assegurat. La recepta electrònica és l’altre punt que fa que no es pugui integrar en el tercer pagador. De nou, des de la federació de la gent gran no la consideren vàlida perquè “a l’hospital ja hi ha la recepta electrònica”, ha puntualitzat Risco. “Sembla que tenen por a perdre. Que facin una prova pilot amb col·lectius per saber-ho”, però el tercer pagador “ha de ser per tota la població per fer la salut més universal”, han conclòs.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending