Salita justifica l’absència de metge i nutricionista per les exigències de Govern sobre el català

La direcció acorda permetre els familiars dinar amb els residents encara que només els caps de setmana d'aquest mes que ve perquè puguin apreciar la qualitat dels menús

Una imatge de la part posterior de Salita.
Una imatge de la part posterior de Salita. Toni Solanelles

Els responsables de Salita justifiquen l’absència de metge i nutricionista pel fet que les exigències de Govern en relació amb el coneixement de la llengua catalana els està dificultant les possibilitats de contractació del professionals sanitaris que moltes de les famílies de residents fa temps que reclamen i no hi ha manera que es completi. Aquesta nova versió explicativa la va oferir el director del centre residencial, Ernest Sáiz, durant l’última reunió del consell de famílies.

Justament, aquest consell de famílies tindrà menys presència a partir d’ara, segons que es va explicar. La intenció a partir d’ara d’aquestes reunions se’n facin tres o quatre a l’any i prou. La intenció de la direcció seria limitar la presència dels familiars i que només n’hi hagués una o dues en representació dels residents de cadascuna de les plantes. Aquesta mesura no hauria convençut gaire una part dels assistents, encara que, certament, en general no hi ha gaire interès en participar d’aquest òrgan de representació. O, com a mínim, d’acudir en les reunions que es convoquen.

Una de les estances on es guarda roba sovint barrejada.

Relacionat

Familiars d’usuaris de Salita reclamen que es fixi per llei el rati d’auxiliars per residents

Sí que hi ha més neguit, segons les fonts, en què al centre hi hagi de forma permanent un metge i un nutricionista. I no que, com està passant des de fa mesos, només n’hi hagi un, de metge, que puntualment passa visita i, encara més habitualment, respon a les consultes molt sovint per telèfon. Però des de la direcció del centre gestionat per Domus Vi s’hauria ara explicat que l’exigència d’un B2 de català per aquests professionals està dificultant la contractació d’aquests professionals.

De fet, algunes famílies ja fa temps que es queixen que no són pocs els sanitaris -auxiliars en aquest cas- que tenen o una deficient formació o una manca d’experiència. I que és a través de la contractació de Salita que s’obren pas al mercat andorrà i una vegada amb les autoritzacions corresponents, miren de trobar millors destinacions laborals en altres centres similars. En la reunió recentment celebrada també s’hauria tornat a insistir sobre els dubtes que generen els ratis de sanitaris per nombre de residents especialment a la nit.

Accés principal de Salita.

Relacionat

Salita assegura a familiars dels residents que el mes que ve tindrà metge després de setmanes sense

La direcció del centre també va informar que es permetrà als familiars que ho vulguin acompanyar els usuaris del centre a l’hora de dinar i dinar amb ells. Això sí, només els caps de setmana i, en principi, d'aquest mes de juliol. Algunes famílies ho havien sol·licitat perquè volien comprovar la qualitat dels àpats i la varietat dels menús. Arran de la pandèmia es va cancel·lar aquesta possibilitat però, en canvi, es continuaven enviant enquestes de satisfacció sobre els menús sense que els familiars poguessin contrastar res.

Comentaris (7)

Trending