Salita assegura a familiars dels residents que el mes que ve tindrà metge després de setmanes sense

El centre sociosanitari llueix en una reunió del denominat consell participatiu de famílies els resultats d’una suposada enquesta que no es va aclarir com s’ha realitzat i que dóna un 8,8 global pel servei que s’ofereix

Accés principal de Salita.
Accés principal de Salita. ARXIU

La direcció de Salita espera poder disposar d’un metge a mitjan mes que ve. Fa moltes setmanes que el centre sociosanitari no disposa d’un professional de la medicina fixe. I aquesta és una de les demandes que han fet els familiars. Els pocs familiars que van gosar tenir una veu crítica durant la celebració del denominat consell participatiu de famílies, un ens que molts dels parents dels residents no sabien ni que existia.  En el mateix acte la direcció del centre que gestiona Domus Vi va presentar una enquesta de satisfacció que posa un 8,8 global al servei que ofereix.

Una seixantena de persones va acudir aquest dimecres al vespre a la reunió de l’esmentat consell. L’element principal per part del director del centre, Ernest Sáiz, va ser presentar l’enquesta. El 8,8 de mitjana surt d’una valoració que va del 7,9 de la cura de la roba fins al 9,3 de l’estat de les habitacions. Pel mig el conjunt de l’edifici rep un 9,2, la mateixa nota que es posa a la qualitat de vida. La qualitat de l’atenció està valorada amb un 9, els espais exteriors reben un 8,8 i la restauració, un 8,4.

Alguns dels assistents van demanar sobre la metodologia de l’enquesta i la direcció no va saber o no va voler respondre. Dels presents, només cinc persones van reconèixer haver estat consultades. Segons les fonts, les poques persones que van prendre la paraula ho van fer per donar les gràcies pel bon tracte que reben els interns. Aquells que van voler manifestar la seva satisfacció pel servei, no van tenir límit d’intervenció.

El director del centre gestionat per la multinacional Domus Vi, vist que alguns dels assistents volien expressar el seu malestar, va explicar que “només” hi ha quatre queixes davant el ministeri d’Afers Socials, tres de les quals ja s’haurien resolt i una quarta que està pendent perquè ha agafat la via penal

En canvi, segons diverses fonts presents, els que van voler manifestar opinions discrepants, van ser ràpidament qüestionats per Sáiz, que va exigir no parlar de casos concrets. Alguns dels familiars, de manera genèrica, es van queixar de la manca de personal. Segons la direcció, l’equip de professionals està integrat per 122 professionals, un rati de 0,78 professionals per resident. Però en el llistat s’hi inclouen des de quatre membres de l’equip de direcció, a tres tècnics de manteniment i conductors i tres administratius-recepcionistes.

En tot cas, segons el llistat ofert, el gros del personal se situa en les auxiliars d’infermeria, que serien 68, entre les quals dues supervisores. En la llista hi ha una psicòloga, una farmacèutica i un metge, entre altres. Però és evident que fa temps que no hi ha cap metge que atengui de forma fixa a la residència escaldenca. En aquest sentit, Sáiz va assegurar que Salita paga més que el SAAS però no hi ha manera de trobar professionals. I que espera que durant el mes vinent se solucioni aquesta mancança.

El director del centre gestionat per la multinacional Domus Vi, vist que alguns dels assistents volien expressar el seu malestar, va explicar que “només” hi ha quatre queixes davant el ministeri d’Afers Socials, tres de les quals ja s’haurien resolt i una quarta que està pendent perquè ha agafat la via penal, atès que pels mateixos fets, ampliats, la família que havia interposat la queixa administrativa també ha formulat denúncia davant la policia. Sáiz no va exposar que, almenys una de les queixes que s’ha resolt, ha acabat en sanció administrativa pel centre per suposada mala praxi en l’atenció a un dels residents de dia.

Comentaris (6)

Trending