El SAAS té molts dubtes sobre el transport sociosanitari al qual opten ADP i Ambulàncies Valira

Les dificultats amb què s’està implementant la concessió del servei sanitari no medicalitzat planteja molts interrogants

Un vehicle d'Ambulàncies Valira estacionada davant l'edifici de Govern.
Un vehicle d'Ambulàncies Valira estacionada davant l'edifici de Govern. Toni Solanelles

L’adjudicació del servei del transport sociosanitari que durant molts anys ha prestat la Creu Roja Andorrana està sobre la taula i hi ha molts dubtes en relació a qui atorgar la concessió. Formalment, dues empreses s’han presentat al concurs convocat pel Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS): Ambulàncies del Pirineu (ADP) i Ambulàncies Valira. La futura concessionària hauria de subrogar-se en els contractes dels onze treballadors que té actualment la Creu Roja per fer el servei i tot plegat planteja molts interrogants.

Segons les fonts consultades, durant la propera setmana es podria desencallar la situació, encara que això vulgui dir que es deixi desert el concurs -una opció que està sobre la taula però que no és clar del tot que sigui la triada. Sí que és cert, han assegurat les fonts, que els problemes que hi està havent actualment per implementar el transport sanitari no medicalitzat estan comportant molts dubtes al SAAS.

Un vehicle de transport sociosanitari de la Creu Roja.

Relacionat

L’adjudicatària del transport sociosanitari haurà d’allargar el servei de dissabte fins a la tarda

ADP és l’empresa que fins fa pocs mesos prestava el servei sanitari esmentat, mentre que Valira és una de les societats que formen part del conglomerat que ara ha assumit l’esmentat transport. De fet, com a filial d’Ambulàncies Egara és, sobre el paper, la firma ‘forta’. El SAAS -per recomanació exigència també del ministeri de Salut- està analitzant múltiples variables abans de prendre cap decisió definitiva.

Des de l’entorn d’Ambulàncies Valira s’assegura que no hi ha cap dificultat en relació amb la disponibilitat dels vehicles que s’exigien en el plec de condicions del concurs. En aquest sentit, les fonts consultades han garantit que les ambulàncies requerides podrien estar, almenys en el seu cas, el de Valira, plenament operatives a partir de primer de gener.

Comentaris (1)

Trending