El SAAS inicia el procés, per ara intern, per seleccionar un nou cap d’Urgències

La parapública ha de posar fi a la situació d’interinitat al capdavant del servei generada arran de la renúncia del doctor Jordi Samsó, de moment cobert per la metgessa de família Ivette Ruiz

L'entrada del servei d'urgències de l'hospital.
L'entrada del servei d'urgències de l'hospital.

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha engegat el procés per trobar un nou cap del servei d’urgències, després que ara fa unes setmanes dimitís Jordi Samsó, quan feia tot just uns mesos -des del novembre- que havia accedit al càrrec. De forma provisional, va agafar les regnes la doctora Ivette Ruiz, però, ara cal seleccionar una persona que ho faci de forma definitiva. Per això, s’ha convocat un concurs, per ara, intern.

Així, i segons s’ha comunicat al personal de la parapública, el consell directiu va aprovar ara fa uns dies “procedir a la cobertura de la plaça de cap de servei d’urgències i SUM” mitjançant un “procés de selecció”. Per ara, com s’ha dit, serà tancat al personal del SAAS. És a dir, una “convocatòria interna”.

Jordi Samsó, fins ara cap d'Urgències.

Relacionat

Plega el cap d’Urgències per les divergències amb la direcció sobre el funcionament del servei

Com s’indica, qui acabi sent elegit, ocuparia el càrrec durant un període de cinc anys. Es demana que s’acrediti un títol de metge especialista en medicina familiar i comunitària, via MIR espanyol o DES francès, o que sigui equivalent. També es demana una experiència mínima de cinc anys en un servei similar.

D’aquesta forma, el SAAS vol regularitzar la situació d’interinitat que es va generar a Urgències després de la dimissió de Samsó, a inicis de juny. El metge decidia renunciar tot lamentant la “falta d’implicació” de la direcció de la parapública en projectes claus que volia tirar endavant. Cal recordar que al càrrec hi havia arribat l’octubre del 2022.

Accés a Urgències de l'hospital.

Relacionat

La metgessa de família Ivette Ruiz assumeix provisionalment la direcció d’Urgències

La dimissió va ser acceptada pel consell directiu. Ràpidament, es va nomenar Ruiz com a substituta. De forma interina, però. Caldrà culminar ara el procés de selecció per veure si la doctora continua al capdavant del servei o es troba un altre facultatiu.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending