El SAAS confirma l’acomiadament no causal de l’antiga coordinadora del Cedre

Tant la parapública com la implicada, Mercè Escrig, mantenen un sepulcral silenci sobre la quantitat de la indemnització però asseguren que se cenyeix al fixat per la llei de relacions laborals

Mercè Escrig donant explicacions a responsables del SAAS i del ministeri durant una visita al SAAS.
Mercè Escrig donant explicacions a responsables del SAAS i del ministeri durant una visita al SAAS. J. A. VILADOT / SFGA

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha confirmat aquest dilluns la rescissió del contracte de la fins fa poc coordinadora del Cedre, Mercè Escrig, per la via de l’acomiadament no causal. Malgrat que feia prop d’un mes que la situació estava acordada, no ha estat fins aquest dilluns que s’hauria desencallat tot plegat, entre altres coses perquè Escrig ha decidit fer pública una carta explicant el seu parer.

La infermera i alhora gestora sanitària -s’ha dedicat a la gestió els darrers vint anys de la seva carrera professional- va arribar al Principat fa vint anys, durant molt temps envoltada de certa tibantor com a mínim. Des que la direcció del SAAS la va posar al front del centre sociosanitari la situació encara es va agreujar, fins a gangrenar-se. De fet, fonts de la institució sanitària han assegurat que vist el frec a frec que hi havia la millor solució era la sortida d’Escrig.

Relacionat

Ara em toca a mi

En la seva carta ‘Ara em toca a mi’, la professional sanitària atribueix a falsedats, mentides i difamacions tot el que ha envoltat la gestió del Cedre, alhora que reconeix que s’han pogut fer errors com arreu més enllà que mai no va ser escoltada ni acceptada pel personal del centre. “Jo he callat durant tots aquests mesos en què m’han tirat la carrera professional per terra”, ha dit en contacte amb l’Altaveu. No obstant, s’ha remès al seu escrit sense voler-hi afegir pràcticament res més per no donar peu a noves males interpretacions.

La interessada nega haver agafat la baixa mentre que la institució, que farà un mes que va encarrilar la sortida, assegura que "s'ha procedit a lliurar el corresponent pre avís, i al pagament de la compensació econòmica legalment establerta"

Sí que ha deixat clar que mai no ha estat de baixa i, en tot cas, si s’ha absentat del seu lloc de treball ha estat per estar de vacances o altres circumstàncies emmarcades en la negociació que mantenia amb el SAAS per a la rescissió contractual. Segons Escrig, se li hauria ofert una altra posició dins de l’empresa però va preferir resoldre la sortida. La sanitària afirma que “vaig prendre unes decisions que mai no es van acceptar” i ha assegurat que potser tampoc no s’ha entès en alguns moments la seva ironia més enllà que “tots cometem errors”. Com remarca en la seva carta, el que no podia permetre és que hi hagués qui es pensés que “el Cedre era casa seva”, quan es tracta d’una institució emmarcada en un organisme encara més gran com és el SAAS. En qualsevol cas, Escrig no vol més soroll. Tanca una etapa i inicia una reflexió que no està clar -o no ho ha volgut revelar- on pot anar a parar.

Des del SAAS, i a petició de l’Altaveu, s’ha informat que “el contracte que regia la relació laboral de la senyora Escrig ha estat rescindit mitjançant un acomiadament no causal, d'acord amb el previst per l'article 84 de la Llei 31/2018, del 6 de desembre, de relacions laborals. En aquest sentit, s'ha procedit a lliurar el corresponent pre avís, i al pagament de la compensació econòmica legalment establerta. El Servei Andorrà d'Atenció Sanitària agraeix a la senyora Escrig els serveis prestats en el si de l’organització”.

Ni la institució ni la interessada no han volgut explicar per temes de confidencialitat quina és la suma abonada en concepte d’indemnització. I en tot cas, les dues parts han negat que siguin les quantitats amb les que s’especulava, la més reiterada de les quals era, segons que ha constatat l’Altaveu, de 232.000 euros. La interessada ho ha negat rotundament amb un “ja m’agradaria, però no”, mentre que el SAAS s’ha cenyit a assegurar que s’ha abonat l’establert per la llei en relació amb el contracte, la remuneració i l’antiguitat de què gaudia Escrig.

Comentaris (5)

Trending