El SAAS aposta pel projecte de l’intensivista Alfaro per dirigir l’UCI de l’hospital

El metge d’origen salvadoreny i integrant de la unitat hospitalària des de fa tres anys i mig agafa el relleu de Margarit

Una imatge d'arxiu de Mario Alfaro.
Una imatge d'arxiu de Mario Alfaro. ARXIU

Oficialment des d’aquest dijous Mario Alfaro serà el cap de la unitat de cures intensives (UCI) de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. D’origen salvadoreny i membre del servei des de principi del 2018, Alfaro agafa el relleu d’Antoni Margarit, que per motius personals i diferències amb l’equip va decidir no optar a prorrogar el contracte que vencia aquest 30 de juny. El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha apostat pel projecte enèrgic d’Alfaro.

Malgrat que dins mateix de l’hospital es donava per fet que s’apostaria per la continuïtat del funcionament ‘imposat’ per Margarit atorgant la direcció de l’equip a Xavier Castella, al final s’ha optat per una direcció més ‘rupturista’. Caldrà veure com surt l’aposta per Alfaro, que format a la Universitat d’El Salvador és especialista en medicina interna i en cures intensives. Els darrers dos anys compaginava la seva tasca a Andorra amb serveis al català hospital de Sant Pau.

Segons algunes fonts hospitalàries consultades, Alfaro ja era actualment el número 2 de l’equip, tot i que hi hagués altres especialistes, com l’esmentat Castella, que fes molt més temps que formaven de la unitat. Aquestes fonts han assegurat que l’elegit per tirar endavant l’UCI és un especialista molt correcte i jove, el que hauria dotar el servei d’una certa “modernització”.

Etiquetes

Comentaris

Trending