El Regne Unit és el primer país que autoritza la vacuna Pfizer

Es començarà a administrar a partir de la setmana vinent segons ha comunicat aquest dimecres el ministeri de Sanitat

El Regne Unit començarà a vacunar contra la Covid-19 la setmana vinent.
El Regne Unit començarà a vacunar contra la Covid-19 la setmana vinent. Altaveu

El Regne Unit ha autoritzat l'ús de la vacuna de Pfizer i BioNTech contra la Covid-19. Així ho ha anunciat el govern britànic aquest dimecres, després de rebre l'examen positiu de l'Agència Reguladora de Medicaments del Regne Unit (MHRA, per les seves sigles en anglès). Es converteix així en el primer país al món en donar llum verda a aquesta vacuna. Segons el regulador britànic, la vacuna compleix els "estrictes estàndards de qualitat, seguretat i efectivitat".

Això segueix a mesos de rigorosos assajos clínics i una exhaustiva anàlisi sobre les dades per part dels experts de la MHRA", assenyala un comunicat divulgat pel ministeri de Sanitat. Els experts de l’organisme regulador "han conclòs que la vacuna compleix amb els estrictes nivells de seguretat, qualitat i efectivitat", afegeix la nota. El ministre britànic de Sanitat, Matt Hancock, ha dit aquest dimecres al seu compte de Twitter que "l’ajuda està de camí" i ha agregat que la Sanitat britànica (NHS, en anglès) està preparada per "començar a vacunar a començaments de la propera setmana".

S'espera que l’anomenat Comité Conjunt sobre Vacunació i Immunització (JCVI, en anglès) publiqui la seva recomanació sobre quins grups seran els primers en rebre la vacuna, però s’espera que siguin els ancians i el personal sanitari. El Regne Unit ha assolit un acord amb la farmacèutica Pfizer per a la compra de quaranta milions de dosi.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending