“Recordatori” de Govern als funcionaris d’instal·lacions esportives: per fumar cal anar al carrer

Arran de les queixes de diferents usuaris, que s’assegura no han arribat “formalment” ni a la ministra ni al secretari d’Estat, s’ha volgut advertir els funcionaris que la llei prohibeix el tabac a dependències públiques

Una persona fumant.
Una persona fumant.

Si un funcionari que treballi a una instal·lació esportiva vol fumar, cap problema. Això sí, ha de sortir d’aquesta i fer-ho fora del recinte. Així ho ha volgut recordar el Govern, mitjançant un avís que s’ha enviat a les diferents dependències. En ell, es recorda que la Llei de protecció contra el tabaquisme passiu ambiental prohibeix el consum de cigarretes a aquests llocs. Tot i això, s’ha assegurar que ni la ministra ni el secretari d’Estat han rebut cap queixa en aquest sentit.

El “recordatori”, segons les fonts de Govern consultades, és la resposta a les queixes recollides per Altaveu. Usuaris d’aquestes instal·lacions van denunciar que hi havia treballadors, especialment al centre de tecnificació d’Ordino, als que habitualment se’ls veia fumar en el recinte esportiu, un fet que està expressament prohibit, com ho evidencien els cartells.

El centre de tecnificació esportiva d'Ordino:

Relacionat

Usuaris d’instal·lacions esportives denuncien l’incompliment de la Llei antitabac

Ho està, de fet, des del 2013. Aquell any es va aprovar la Llei contra el tabaquisme passiu ambiental, fruit d’una iniciativa legislativa popular. El text establia, cal recordar, considerables restriccions per consumir tabac a espais públics. En el cas del centre ordinenc, la prohibició arriba per partida doble. Per un costat, perquè és una dependència de l’administració. Per l’altre, perquè és una instal·lació esportiva. Dos dels supòsits contemplats a l’article 2 del text.

Des del Govern s’assegura que “no hi ha cap queixa formal ni amb la ministra ni amb el secretari d’Estat”. Tot i això, els usuaris que van fer la denúncia a Altaveu sí que van lamentar que s’havia informat dels fets al ministeri, sense que hi hagués cap reacció.

Ara, aquesta sí que hi seria. Des del Govern s’ha explicat que s’ha fet “un recordatori” als treballadors d’aquestes dependències. La idea bàsica és que no hi ha cap problema perquè es faci una aturada per fumar. Això sí, per encendre la cigarreta se’ls demana que surtin del recinte de les instal·lacions. Que ho facin al carrer i no a dins. En la comunicació es recorda que així ho marca la legislació vigent.

Comentaris

Trending