Usuaris d’instal·lacions esportives denuncien l’incompliment de la Llei antitabac

Lamenten que a treballadors públics del centre de tecnificació d’Ordino se’ls veu habitualment fumant a pocs metres de cartell on es deixa clara la prohibició i que els avisos al ministeri no han comportat, fins ara, cap acció per posar fi a aquesta situació

El centre de tecnificació esportiva d'Ordino:
El centre de tecnificació esportiva d'Ordino:

El 2012 es va aprovar la Llei contra el tabac, que prohibia fumar a la gran majoria d’espais públics. Entre ells les instal·lacions esportives. Per això, sobta que a espais com el centre de tecnificació d’Ordino això s’incompleixi. I més que ho facin treballadors de les pròpies dependències. Usuaris d’aquestes han denunciat a Altaveu aquesta situació, a més de lamentar que, malgrat haver avisat el ministeri, no s’hagi pres cap mesura.

La Llei de protecció contra el tabaquisme passiu ambiental es va validar el 17 de maig del 2012 al Consell General. Setmanes més tard, entrava en vigor, a mitjan juny d’aquell any. Es culminava d’aquesta forma un procés que, la legislatura anterior, s’havia vehiculat via Iniciativa Legislativa Popular (ILP).

En el seu article 2 s’estableix a quins llocs resta prohibit fumar. Entre ells, per un costat, “els establiments de l’administració pública i parapública, incloent tots els espais o vehicles que en depenguin o siguin de la seva propietat”. Per l’altre, les “instal·lacions esportives”. I el centre de tecnificació esportiva d’Ordino, així doncs, seria un lloc on no es pot fumar. I per partida doble.

Per això, a alguns usuaris el sorprèn i els indigna el fet que alguns treballadors d’aquestes dependències incompleixen sistemàticament la llei. És habitual veure aquestes persones amb la cigarreta a la boca o a la mà, encesa, malgrat que a pocs metres d’on es troben -en espais exteriors, tot s’ha de dir- tenen un cartell ben clar amb la prohibició.

També irrita el fet que, segons han explicat a Altaveu, s’ha fet l’advertència pertinent al ministeri en diferents ocasions. I es denuncia que “només ens han donat les gràcies per avisar, però no s’han pres accions”. I també es lamenta la “mala imatge” que es dona quan un funcionari incompleix de forma clara l’actual legislació.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending