El psiquiatre Joan Escoter és designat nou cap de Salut Mental

L’escollit concorria al concurs igual que ho feia la doctora Gemma Garcia, que havia ocupat el càrrec l’últim lustre

El psiquiatre Joan Escoter Blavi.
El psiquiatre Joan Escoter Blavi. INSTITUT DE LA MENT

El doctor en Psiquiatria Joan Escoter ha estat designat aquest divendres nou cap del servei de Salut Mental del SAAS. Substituirà la també psiquiatra Gemma Garcia, que procedent del Parc Taulí de Sabadell ha ocupat el càrrec el darrer lustre i que també aspirava a la plaça després de fer-se amb la plaça de facultatiu 4 en l’especialitat de psiquiatria que es va posar en joc fa uns mesos després que la direcció del SAAS decidís no renovar el contracte amb què Garcia havia aterrat a l’hospital.

Garcia no era de la confiança de l’actual direcció del SAAS i tampoc del ministeri. En canvi, Escoter té una major sintonia amb l’assessor ministerial per a l’elaboració del pla nacional de Salut Mental i Addiccions, el psiquiatra català ja jubilat en l’exercici del dia a dia Pere Bonet. Escoter, un especialista en el tractament de depressions que tant atén adults com infants i joves, fa dècades que exerceix en la sanitat pública del Principat alhora que coordina un gabinet privat de salut i benestar mental.

-

Relacionat

Garcia Parés es queda la plaça de psiquiatra en joc al SAAS i optarà a mantenir-se com a cap de servei

L’ara designat cap de Salut Mental realitza peritatges si escau alhora que és, també, el psiquiatra que en l’actualitat sol passar visita als interns del centre penitenciari que ho requereixen. Escoter tindrà entre altres la responsabilitat d’empènyer el disseny de l’esmentat pla de salut mental en un moment que, més que mai, s’han detectat fortes necessitats per combatre les addiccions dels joves i, alhora, en un moment en què no està gens clar quin serà l’impacte i els efectes de la Covid en els aspectes emocionals de la població.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending