El PS insisteix que és inadmissible no poder accedir a serveis mèdics per manca de tercer pagador

Ha entrat una pregunta relativa a aquest tema a la pròxima sessió de Consell General aixi com diversos aspectes relatius a la salut mental

Comentaris

Pere López i Susanna Vela.
Pere López i Susanna Vela. PS

El PS ha entrat una pregunta a Govern referent al tercer pagador que haurà de ser resposta en la sessió d'aquest dijous. El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López considera que "és inadmissible que un ciudatà no pugui accedir a un tractament mèdic o a un medicament per manca de recursos".

Ha afegit que "són situacions reals amb noms i cognoms" i "portem anys i no es resolen". Ha recordat que és un tema que s'està debatent des de fa vuit anys. "En va parlar per primera vegada l'aleshores ministra de Salut, Cristina Rodríguez en una festa magna de l'any 2013 i continuem igual". Ha recordat que n'ha anat parlant amb altres ministres com Rosa Ferrer, Carles Àlvarez Marfany o Joan Martínez Benazet sense que s'hagi resolt. "Cal que apretem en aquest sentit", ha afirmat.

El ministeri de Salut va traslladar el mes de setembre a la CASS la proposta d’universalització del tercer pagador –que l’assegurat pagui només el 25% de visites o proves mèdiques directament i no que hagi d’avançar-ne la tarifa total perquè després la Seguretat Social li retorni el 75%– i la parapública va respondre a l’executiu amb l’informe preceptiu (no vinculant) en sentit favorable. Ara, la pilota és, per tant, al camp de Govern.

La consellera socialdemòcrata, Susanna Vela, ha presentat, per la seva part, les preguntes que farà dijous relatives a la salut mental o la inclusió dels serveis dels psicòlegs en la cartera de la CASS. Vol que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet concreti el calendari del Pla Integral de Salut Mental que s'anuncia des del mes de març. 

Ha mostrat la seva preocupació perquè els efectes de la pandèmia estan tenint molta repercussió en la salut mental "i anem una mica tard". Ha fet palès que el suport psicològic ha de ser cobert per la CASS i que és un problema que si no es resol ara anirà en augment perquè ja anem tard donada la situació de salut mental de la ciutadania. “No acceptarem més pròrrogues o ajornament de qüestions que són bàsiques i que ja ho eren abans de la pandèmia”.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending