La retirada de la mascareta a l’exterior, a poc a poc

(AMB VÍDEO) Molts ciutadans, malgrat que ja no és obligatòria portar aquest element, encara la duien aquest dimarts, en molts casos perquè se senten més segurs

https://www.youtube.com/watch?v=_KGbuNDmNLk

La flexibilització de les mesures per contenir la transmissió de la Covid permet des d’aquest dimarts anar sense mascareta en els espais exteriors, sempre que no hi hagi aglomeracions. Ja sia per prudència o sia per desconeixement del nou marc legal la majoria de ciutadans continuen portant posada la protecció facial a la via pública. Entre els ciutadans que han parlat per Altaveu hi ha una certa barreja de sensacions. Per un costat, esperança que, ara sí, tot estigui a la recta final; per l’altre, consciència que encara cal ser cauts.

El consell de ministres va apostar dilluns per un fort alleugeriment de les mesures restrictives davant la pandèmia. Al carrer, l’element més destacat va ser la supressió de l’obligatorietat de portar mascareta. Als exteriors ja no és necessària. En interiors, segueix sent un requeriment clar arreu. I en algunes ocasions o equipaments -com els sociosanitaris- s’exigeix fins i tot una FFP2.

El decret amb la nova normativa va ser publicat dilluns al BOPA i ha entrat en vigor aquest dimarts. Malgrat això, no es pot negar que la mascareta és encara ben visible quan un camina pel carrer. Es pot dir que són majoria les persones que encara la duien, fos per mantenir encara una certa prudència -tampoc es pot obligar que, encara que més baix que en setmanes precedents, el nombre de nous positius encara és elevat- , fos per desconeixement del canvi.

Consultats per Altaveu, alguns ciutadans han admès que encara prefereixen mantenir aquest element de protecció. Van, asseguren, més segurs. Hi ha d’altres, però, que no amaguen la seva alegria per poder respirar ja amb normalitat un cop estan al carrer.

Juntament amb aquesta mesura, n’han entrat en vigor d’altres. Especialment beneficiats s’han vist els establiments de restauració, recuperant el 100% de l’aforament, la barra en el cas dels bars o altres locals i els bufets lliures. Això sí, el passi sanitari continua sent obligatori per accedir a moltes activitats o locals.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending