Personal del SAAS avalua actuar contra la designació de la nova coordinadora de Salut Mental

Professionals de la casa es van presentar a un concurs intern i es va rebutjar la seva candidatura per tal de poder convocar el procés extern que ha permès l’elecció de la parella del cap de servei de Traumatologia

La nova plaça s'integra a Salut Mental.
La nova plaça s'integra a Salut Mental. Toni Solanelles

L’estupefacció i el malestar a l’hospital comença a ser el pa de cada dia. Fins al punt que hi ha professionals del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) que avaluen actuar -a no ser, indiquen les fonts, que intervingui la fiscalia d’ofici- contra la designació de la nova coordinadora d’infermeria de Salut Mental. L’elecció ara de la infermera Gemma Granja deriva d’un concurs inicialment intern que es va procurar, segons les fonts, que quedés desert.

Les fonts consultades han explicat que s’estan recollint elements i que si es conclou de forma indubtable que hi ha hagut algun tipus de favoritisme no es descarta emprendre les accions que escaigui. I és que, han assegurat les fonts, es van refusar candidatures de professionals del SAAS amb arguments relativament dèbils i, en canvi, en el procés extern s’ha estat molt més benèvol, suposadament, amb la candidata finalment elegida, que és la parella del cap de servei de Traumatologia.

Una imatge de dependències del SAAS.

Relacionat

De l’Albó a coordinar la infermeria de Salut Mental: la darrera plaça ‘familiar’ a l’hospital

Tot el procés deriva de la creació d’una nova plaça d’infermeria al servei de Salut Mental el mes d’abril passat. Ja llavors va sorprendre que, per a una plaça inicialment destinada a la Unitat de Conductes Addictives (UCA) es demanés experiència en infantil. Però, en tot cas, es donava per fet que era experiència en psiquiatria infantil. Sia com vulgui, es van rebutjar els candidats interns majoritàriament “donant com a excusa que no tenien experiència infantil”. Certament, l’ara escollida en el procés extern és infermera pediàtrica. I a la seva arribada a Andorra, laboralment ha estat exercint de coordinadora sociosanitària a la residència l’Albó de la Fundació Nostra Senyora de Meritxell.

En no tenir cap lligam jurídic-laboral l’esmentada residència amb el SAAS, Granja no podia optar al concurs intern. D’aquí que deixant desert aquest procés es va poder obrir el procediment extern que es va acabar resolent el 7 de setembre, la vigília de Meritxell, amb el nomenament de la infermera pediàtrica com a nova coordinadora d’infermeria de Salut Mental. Segons les fonts, aquesta professional sanitària no tindria experiència en psiquiatria infanto-juvenil però la seva formació i pràctica pediàtrica se li ha donat per bona.

Per tant, consideren les fonts, hi podria haver un greuge amb professionals que ja estan treballant al SAAS i, alhora, es podria haver caigut en suposats favoritismes que és el que s’està avaluant per decidir si cal dur a terme alguna mena d’actuació. La tria, que en certa manera estava ‘cantada’ segons les fonts, ha acabat causant sorpresa i estupefacció per les formes.

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending