Els Països Baixos suspenen definitivament la vacunació amb AstraZeneca

El Govern pren la mesura després de cinc casos d’efectes secundaris greus en dones, dels quals un va acabar en mort

Un vial d'AstraZeneca.
Un vial d'AstraZeneca. ARXIU

El Govern de Països Baixos ha anunciat aquest dissabte la suspensió de la campanya de vacunació contra el coronavirus amb el fàrmac desenvolupat per AstraZeneca, un dia després de fer el mateix per a aquelles persones que tinguin més de 60 anys. Segons les informacions facilitades pel diari neerlandès De Telegraaf, la decisió ha estat adoptada durant una reunió entre el ministeri de Sanitat i l’Institut Nacional de Sanitat Pública i Medi Ambient (RVIM) amb l’objectiu d’evitar que les dosis es facin perdre.

La decisió s’ha pres a causa dels cinc últims casos d’efectes secundaris greus en dones d’entre 25 i 65 anys, una de les quals ha mort. És la segona vegada que les autoritats sanitàries neerlandeses detenen l’ús d’aquesta vacuna, després que el mes passat es paralitzarà la seva inoculació durant dues setmanes. Fins al moment s’han administrat unes 400.000 vacunes d’AstraZeneca als Països Baixos. Els grups que han rebut el gruix d’aquestes vacunes han estat persones d’entre 60 i 64 anys, personal sanitari, així com aquells amb síndrome de Down o obesitat mòrbida.

Les autoritats de Països Baixos han confirmat de moment més de 1,3 milions de casos acumulats de coronavirus, així com 16.700 morts, des de l’inici de la pandèmia.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending