Els padrins de les residències que no hagin passat la Covid podran sortir dos dies per Nadal

Serà entre el 24 de desembre i el 6 de gener però hauran de tornar abans de les vuit del vespre per dormir al centre sociosanitari

Una imatge del centre sociosanitari del Cedre
Una imatge del centre sociosanitari del Cedre Altaveu

El Govern ha presentat aquest divendres el pla per a les sortides dels residents dels centres sociosanitaris. Així, aquells que no hagin patit la Covid podran efectuar dues sortides entre el 24 de desembre i el 6 de gener però hauran de tornar abans de les vuit del vespre per dormir al centre.  La família s'haurà de realitzar el cribratge i signar el certificat d'autoresponsabilitat de la residència.

El centre farà, posteriorment, una vigilància passiva del padrí durant 14 dies on s'efectuaran proves TMA i d'antígens cada 48 hores durant aquest període. Els padrins que ja hagin passat la malaltia i que presentin una prova serològica positiva dels darrers tres mesos podran sortir i pernoctar entre el 24 de desembre i el 6 de gener per reunir-se amb un sol nucli de convivència.

Les persones amb diversitat funcional residents a centres sociosanitaris podran efectuar sortides amb pernoctació i amb un sol grup de convivència entre el 24 de desembre i el 6 de gener. Les famílies també hauran de fer-se un cribratge i signar el certificat d'autoresponsabilitat del centre i es realitzarà una vigilància passiva de 14 dies a l'intern quan retorni al centre, que es complementaran amb proves TMA i d'antígens. Si la persona no pernocta a l’exterior, el retorn al centre sociosanitari s’ha d’efectuar abans de les 20 hores del mateix dia.
 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending