El ‘nou’ transport sanitari no serà operatiu com a molt aviat fins al primer trimestre del 2022

Les millores que proposen les empreses que participen en el procés, i que tenen de marge per tornar a presentar ofertes fins al 2 de setembre, no es poden implementar de manera immediata

Una ambulància d'ADP aquest dimarts a la tarda.
Una ambulància d'ADP aquest dimarts a la tarda. Toni Solanelles

El ‘nou’ transport sanitari assistit però no medicalitzat que el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) pretén adjudicar però que ha hagut de deixar desert en un primer intent ateses les divergències insostenibles que hi havia entre les quatre propostes rebudes no podrà ser operatiu fins al primer trimestre del 2022 o fins i tot més enllà. Les millores que proposin els aspirants a la concessió del servei han de ser aplicades des del primer dia que es posi en marxa la nova operativa i normalment els terminis per aconseguir els nous materials proposats no baixen de tres o quatre mesos.

El nou procés obert pel SAAS després de declarar desert el primer per la ‘guerra de preus’ especialment establerta per l’actual concessionari, Ambulàncies del Pirineu (ADP), dóna de marge fins al 2 de setembre perquè les companyies que ho vulguin facin les seves propostes. Caldrà veure si els mateixos operadors que s’havien presentat fins ara tornen a presentar candidatura o, fins i tot, si la Creu Roja fa algun moviment que legalment li permeti presentar al concurs. En tot cas, hores d’ara el plec de bases reformulat encara no és públic.

Una ambulància d'ADP.

Relacionat

La ‘guerra de preus’ protagonitzada per ADP obliga a deixar desert el concurs del transport sanitari

El que sembla clar és que no serà abans de ben entrat el mes d’octubre quan el SAAS adjudiqui el servei i, després, l’empresa guanyadora del concurs hagi de fer el necessari per implementar la proposta que hagi posat sobre la taula. Si es té en compte el termini de tres o quatre mesos per poder adquirir els vehicles que proposi i la resta de material, això superaria la data del 31 de desembre que és el límit màxim actualment vigent en què ADP pot assumir el servei de manera transitòria, perquè la concessió inicial ja fa molt temps que va vèncer i sota diferents formats i fórmules se li ha anat prorrogant.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending