Montaner reclama un pla de xoc a l’hospital “abans que passi una desgràcia”

La consellera general vol que Govern respongui al ple si hi ha previsió d’una iniciativa d’aquest tipus davant “el problema de gestió de recursos” que “arrossega des de fa anys” i que “s’agreuja” cada cop més

La consellera general no adscrita, Carine Montaner.
La consellera general no adscrita, Carine Montaner.

La consellera general no adscrita Carine Montaner vol que Govern expliqui si té algun pla de xoc per implementar al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) davant el que considera “un problema de gestió de recursos”. Així ho demana en la pregunta oral que la parlamentària laurediana ha tramitat. Aquesta haurà de ser resposta de forma oral en la sessió de control que s’ha de celebrar aquest dijous al Consell General. La líder d’Andorra Endavant argumenta que cal aquest pla de xoc “abans que passi una desgràcia”.

En l’escrit, Montaner remarca que “fa anys, que, en el sí del Consell General, es repeteix el mateix: el SAAS arrossega un problema de gestió de recursos que s’està agreujant cada any que passa”. I recorda que fa uns dies va escoltar representants dels sindicats i que considera “que hem arribat a un punt molt crític de la situació a nivell de les urgències i del servei d’emergència”.

Així, parla obertament de “falta de personal, de metges a urgències i de sanitaris al 116”, un fet que, denuncia “genera molta pressió i fins i tot, es podria dir inaguantable pels professionals sanitaris en plantilla”. Això, assegura, provoca baixes laborals per depressió, desmotivació, ganes de marxar del país, el baix nivell de salari i el cost de la vida cada cop més elevat”. I alerta que “es podria, fins i tot, posar en perill els malalts”.

Per això, demana a Govern “si pot explicar quin pla de xoc o quines accions vol dur a terme la direcció del SAAS per solucionar aquesta situació molt preocupant abans que ens passi una desgràcia”. També demana que es valori la tasca de la direcció de la parapública sanitària.

Comentaris (9)

Trending