Més de la meitat de bars i restaurants inspeccionats els últims dies no respectaven les restriccions

Des de l’inici de la imposició de l’ús de la mascareta obligatòria s’han aixecat 302 constatacions d’infracció i també s’ha obert el procés sancionador a 27 persones per no complir el confinament

Per no portar la mascareta o no dur-la prou bé s'han aixecat hores d'ara més de 300 actes d'infracció.
Per no portar la mascareta o no dur-la prou bé s'han aixecat hores d'ara més de 300 actes d'infracció. Toni Solanelles

Més de la meitat dels bars i restaurants que les darreres dues setmanes han estat inspeccionats per veure si complien les normatives referents al coronavirus, i especialment les limitacions d’aforament a les taules (màxim 2 o 5 comensals segons els casos), presentaven alguna deficiència. Així ho ha informat el ministre portaveu, Eric Jover, que ha indicat, a més, que des de la imposició de l’ús de la mascareta s’han obert més de 300 procediments sancionadors per aquest fet, això com s’estan instruint 27 expedients més per no respectar les mesures d’aïllament o confinament dictat per l’autoritat sanitària.

Jover ha explicat que des de l’inici de la darrera tongada de restriccions -no la que s’inicia aquesta mitjanit, sinó la que fa quinze dies que perdura- s’han fet 113 inspeccions a establiments de restauració, i en 57 casos s’ha detectat alguna anomalia o altra. En aquestes dades el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, ha sostingut, en part, la decisió de tancar els bars, i deixar-los solament operatius en el cas de fer menjar per emportar. Fa dies que el Govern mostra la seva preocupació per la situació de relaxament que es viuria en restaurants i, sobretot, en bars.

El ministre portaveu ha explicat també que des de l’inici de la pandèmia, i en relació amb l’ús de la mascareta, des que aquest va passar a ser obligatori, s’han posat en marxa 450 expedients sancionadors dels quals 302 tenen a veure amb el fet de no portar posada la protecció facial o de dur-la mal posada. 121 casos més tenen a veure amb els incompliments en empreses, negocis i altres, al marge de les darreres restriccions relacionades amb els bars, i 27 dossiers sancionadors més per no complir, per no respectar l’aïllament o el confinament dictat.

Jover ha tornat a explicar que els diferents cossos d’inspecció de l’administració s’han fusionat per dotar de més mitjans en la lluita contra la propagació del coronavirus. Ara la majoria de recursos estan focalitzats en fer complir les mesures dictades per mirar de reduir la incidència dels contagis, que té un índex de reproducció altíssim.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending