Els menors d’entre 12 i 16 anys que ho vulguin es podran vacunar a partir del setembre

El Govern només recomanarà la vaccinació per aquells infants amb immunodepressió o que visquin en entorns amb persones vulnerables i molt probablement començarà a injectar la tercera dosi als residents en centres sociosanitaris

El cap de Govern, Xavier Espot, amb alguns dels infants que acudeixen a AINA.
El cap de Govern, Xavier Espot, amb alguns dels infants que acudeixen a AINA. Toni Solanelles

Salut té pràcticament decidit obrir la vacunació per als menors entre 12 i 16 anys a partir del setembre. Però només recomanarà que es vacunin aquells adolescents immunodeprimits o que tinguin alguna vulnerabilitat o que visquin en entorns amb persones vulnerables. La vacunació sempre serà voluntària. El ministeri també és partidari, a partir de les anàlisis tècniques i científiques que està fent, de injectar una tercera dosi, d’entrada, a la gent gran que viu en centres sociosanitaris.

Així ho ha explicat el cap de Govern, Xavier Espot, després d’acudir a AINA a passar amb altres membres del Govern (els ministres Jordi Gallard, Ester Vilarrubla, Sílvia Calvó, Sílvia Riva, Judith Pallarès i Trini Marín) un migdia de convivència i compartir amb alguns dels ‘ainistes’ de colònies a Canillo el dinar. Espot ha afirmat que “és molt probable que de cara al setembre obrim la vacunació” als menors de 16 anys. Però ha deixat clar que la recomanació sols es farà davant infants amb vulnerabilitats.

“Tindrem una posició proactiva davant (la vacunació) d’aquests nens i nenes” i amb la resta l’actitud de l’administració serà “més passiva però permissiva”. “No farem una campanya activa ni de promoció” de la vacunació com sí que s’ha fet amb els majors

“Tindrem una posició proactiva davant (la vacunació) d’aquests nens i nenes” i amb la resta l’actitud de l’administració serà “més passiva però permissiva”. “No farem una campanya activa ni de promoció” de la vacunació com sí que s’ha fet amb els majors de setze anys. Els detalls encara s’estan acabant de tancar. Igual com s’està acabant d’analitzar la necessitat de posar una tercera vacuna per combatre el coronavirus. Espot ha recordat que tots aquests aspectes s’analitzen des d’una perspectiva tècnica i en cap cas política.

Així, és probable també que a partir del mes de setembre, per reforçar la immunitat de les persones residents en centres sociosanitaris, es pugui començar a injectar la tercera dosi a aquella gent gran que resident en un establiment geriàtric així ho sol·liciti. El cap de Govern ha explicat que per ara només es té gairebé decidit vacunar aquest col·lectiu que és el que “més han patit els estralls” de la pandèmia.

Protocol educatiu

Espot també ha explicat que s’està a punt de tancar el protocol del retorn a les escoles, que serà, per poc que es pugui, menys restrictiu que el del curs passat. La darrera setmana d’agost està previst que la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, i la titular d’Educació, Ester Vilarrubla, donin detalls d’aquest protocol. Encara que no ho ha assegurat, el mandatari governamental ha deixat oberta la possibilitat de retirar la mascareta entre els escolars.

En tot cas, qualsevol mesura que es dicti no té la voluntat “d’empipar la gent” sinó que estaran “fonamentades i raonades” des d’un punt de vista tècnic i científic i dependran, també, del cribratge que es faci abans de l’inici del curs, donant així per fet que és molt probable que hi torni a haver una convocatòria de proves de diagnòstic generalitzat entre la població escolar.

Comentaris (4)

Trending