Mas confirma que hi haurà canvi de direcció al SAAS els propers mesos i ampliació de l’hospital

La nova titular de Salut assegura que “donarem un impuls molt gran” a combatre l’impacte dels trastorns de naturalesa mental

Helena Mas en el moment de prestar jurament.
Helena Mas en el moment de prestar jurament. SFGA

La nova titular ministerial de Salut, Helena Mas, ha confirmat aquest dimecres que una vegada el director general del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Josep Maria Piqué, arribi al terme del seu contracte aquest estiu hi haurà “una nova direcció al SAAS”. Alhora, també ha assegurat que aquesta legislatura es farà una ampliació de l’hospital per gaudir, entre altres coses, de més espais lligats a la salut mental. Aquest serà un aspecte, ha dit la ministra, al qual “hi donarem un impuls molt gran”.

Mas, que segons el cap de Govern, Xavier Espot, ha fet l’evolució normal de secretària d’Estat a ministra i “ha sabut posar el projecte per davant de l’interès personal”, ha assegurat que “és aviat”, “és precipitat parlar del substitut del senyor Piqué” i en aquest sentit no ha volgut ni tan sols pronunciar-se sobre si s’optarà per alguna persona del país o es tornarà a buscar un gestor sanitari a l’estranger.

Helena Mas ha advocat per un pacte d’Estat sobre la salut que serveixi per “garantir l’excel·lència” de l’atenció que s’està donant. I ha remarcat que en els darrers quatre anys, amb projectes com el del Pisma, la qüestió de la salut mental ja ha estat una prioritat. Quan a la titular ministerial se li ha demanat pel calendari del tercer pagador, la resposta ha estat tan clara com poc concreta: “La pandèmia ens ha ensenyat que posar data a les coses és complicat.”

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending