Martínez Benazet culpa del repunt de la pandèmia l’augment de la interrelació social i tem la Pasqua

El titular de Salut llança “un missatge de prudència” i alerta que els rastrejadors estan observant un increment molt notable de contactes de cadascun dels malalts

Joan Martínez Benazet durant la seva compareixença al centre de vacunació.
Joan Martínez Benazet durant la seva compareixença al centre de vacunació. Toni Solanelles

Al ministeri de Salut, a l’Oficina Covid i a l’hospital -l’ordre dels factors no altera el producte- estan altament preocupats per l’efecte que pot tenir la Pasqua en els contagis de coronavirus al Principat. Sense la mobilitat que hi ha hagut aquests darrers dies, la pandèmia s’ha disparat. Per què? “Per la fatiga, el cansament, que porta a un relaxament” i a un increment de la interacció social. Així ho ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant una compareixença aquesta tarda al centre d’administració de vacunes.

El titular ministerial ha posat de relleu que la ciutadania “no limita els seus contactes” i s’està disparant aquesta circumstància que, combinada amb el fet que la variant britànica és ara ja la majoritària al país, molt més infectiva i agressiva que la soca inicial de Wuhan, els contagis volin. “Vull llançar un missatge de prudència”, ha advertit Martínez Benazet tot informat que des de l’equip de rastreig del virus se l’ha informat del fet que si fins ara eren entre quatre i vuit els contactes de cadascun dels malalts, “darrerament aquesta xifra queda molt per sobre de vuit”.

Si fins fa poc cada contagiat reportava als rastrejadors entre quatre i vuit contactes, des de fa unes setmanes en comunica, de mitjana, una dotzena

Les darreres setmanes, cada malalt, cada contagiat, reporta que ha mantingut contacte, de mitjana, amb entre onze i quinze persones. Això vol dir que els cercadors de malalts tenen més feina perquè s’han de posar en contacte amb més persones i que la possibilitat de contagi s’incrementa. I, de fet, s’està notant amb el nombre de casos nous que es notifiquen diàriament i que encara no contemplen l’efecte de la mobilitat de la Pasqua.

“Aquest moviment que hi ha hagut per Setmana Santa no em satisfà gens; sí que estic preocupat, molt”, ha deixat clar Martínez Benazet, que ha explicat que aquest dimecres, en el marc del consell de ministres, s’analitzarà la situació. Encara que no ha confirmat ni ha desmentit res, de les paraules del ministre ben poc es pot pensar que s’imposaran noves limitacions a l’interior del Principat. “Més que restringir, es tracta que tothom respecti les mesures. Es tracta de conscienciar”, ha dit, deixant clar que s’ha detectat que cada vegada més hi ha un menor compliment de les restriccions.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending