L’hospital redueix l’horari de visites i restringeix l’acompanyament de malalts per evitar contagis

Des d’aquest dijous tampoc no es podrà accedir al centre hospitalari per la porta d’entrada del servei d’Urgències i es farà un control de totes les persones que accedeixen a les habitacions

Una imatge de l'hospital presa des de la terrassa.
Una imatge de l'hospital presa des de la terrassa. Toni Solanelles

L’hospital redueix l’horari de visites als malalts ingressats i, també, suprimeix en la immensa majoria de casos la figura de la persona acompanyant. Les noves restriccions, producte del combat que s’està fent per evitar la propagació del coronavirus, entren en vigor a partir d’aquest dijous, data a partir de la qual no es podrà accedir al centre hospitalari per la porta d’entrada al servei d’Urgències. També es farà un control de totes les persones que accedeixin a les habitacions, una pràctica que no es duia a terme actualment.

Pel que fa a les visites, a partir de l’1 d’octubre el nou horari és de 12:00 a 15:00 hores i de les 18:00 a les 21:00 hores. Així, es redueixen tres hores en el centre del període de visita que fins ara estava establert. L’ús de la mascareta és obligatori per part tant del pacient com de la persona que fa la visita i s’ha de mantenir en tot moment la distància de seguretat entre ambdós. Pel que fa als acompanyants, incloent pernoctacions, només s’autoritza en cas de pacients menors d’edat o amb discapacitat i/o baixa autonomia.

En qualsevol dels dos casos, visites i acompanyants, només hi pot haver 1 persona simultània a l’habitació per a cada pacient ingressat per garantir, al màxim, les mesures de protecció i seguretat tant de pacients com del personal que hi treballa. Es registraran les dades de totes les persones que entrin a les habitacions per poder detectar els contactes en el cas que el pacient s’infectés de SARS-CoV-2. Abans d’anar a l’habitació el visitant o acompanyant s’ha de dirigir a la recepció general on rebrà les indicacions pertinents. A partir d’aquesta data no es podrà accedir a l’Hospital per la porta d’entrada del Servei d’Urgències.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending