Govern expedienta 61 bars i restaurants dels 191 inspeccionats

S'han constatat 328 infraccions per no portar mascareta o per fer-ne un ús incorrecte

Taules i cadires, a l'exterior d'un bar de Sant Julià de Lòria.
Taules i cadires, a l'exterior d'un bar de Sant Julià de Lòria. Altaveu

El cap de Govern, Xavier Espot ha anunciat aquest dilluns que s'han fet 191 inspeccions a bars i restaurants des de l'aplicació del decret que obligava a tancar als primers i a fer un horari limitat als segons. En aquests controls, s'han detectat 61 establiments que no complien amb els requisits.

Els expedients s'han obert perquè no hi havia la separació adequada entre taules, per no respectar el número màxim de persones a taula, per fumar on no es podia, per no portar la mascareta o per utilitzar la barra. En referència a les pèrdues que pugui ocasionar el tancament, 

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet tot i mostrar la seva solidaritat amb els bars i els restaurants, però ha recordat que és un dels llocs on hi ha més contagi. Ha afirmat que "els rastrejadors van detectar de seguida que les persones que s'infectaven eren els que esmorzaven o prenien la cervesa junts" i ha afegit que "hem de buscar una fórmula perquè els bars segueixin treballant amb més seguretat".

Espot ha reiterat que la mesura als bars no té com a objectiu perjudicar ningú, sinó que hi ha un motiu sanitari i epidemiològic al darrere. La voluntat és que inspectors i agents de circulació puguin constatar infraccions". En aquest sentit, ha comentat que s'han detectat 328 infraccions per no portar la mascareta o portar-la incorrectament.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending