Govern escoltarà els sanitaris que no es volen vacunar però troba just que hagin de pagar les proves

Espot assegura que l’executiu -tant el ministeri com el SAAS- analitzaran la carta que els ha fet arribar un grup de professionals de la sanitat que declinen vaccinar-se atès que tenen immunitat natural

Vacunació d'un sanitari.
Vacunació d'un sanitari. SFGA

Govern escoltarà els sanitaris que no es volen vacunar però avisa que no és just que tota la ciutadania hagi d’assumir el cost de les proves de control a què s’han de sotmetre per la decisió voluntària de no vacunar-se. Així ho ha vingut a dir el cap de l’executiu, Xavier Espot, aquest diumenge a Canillo, en què ha garantit que l’executiu analitzarà la carta enviada pel grup de professionals de la sanitat que refusen la vacuna perquè tenen immunitat natural.

Espot ha explicat que tant el SAAS com el ministeri de Salut tenen “la mà estesa” alhora d’escoltar els sanitaris i d’establir-hi “un diàleg franc”. No obstant això, el mandatari ha afirmat que “el Govern té un posicionament bastant ben justificat” i “una part de raó que ha de defensar” encara que “tot és discutible i dialogable”, uns termes que ha remarcat en dues o tres fases de la resposta a les preguntes formulades durant la Fira del Bestiar que s’ha dut a terme aquest diumenge a Canillo.

El màxim responsable de l’executiu ha remarcat que el Govern mai no ha promogut la vacunació obligatòria i que tothom és lliure de prendre les decisions escaients, però que cal tenir en compte que les resolucions individuals poden tenir un impacte global. Més encara els sanitaris. “Hem de ser conscients que si exposen (tercers) o estan exposats” més que d’altres, suposadament, a contagiar-se “no es massa just” que aquells mecanismes de detecció de la malaltia que s’han d’utilitzar “els hagin de sufragar el conjunt de la ciutadania”.

OCI NOCTURN

Espot també s’ha referit al sector de l’oci nocturn, que ha remarcat que és segurament, el “més colpit” per l’impacte de la pandèmia. El cap de Govern ha assegurat que vista l’evolució de la situació sanitària “s’albira un escenari esperançador” i que “a poc a poc es pot anar retornant a l’absoluta normalitat”. En aquest sentit, ha destacat també el “civisme i la responsabilitat” que tant usuaris com empresaris estan mostrant, a parer d’Espot, en el que portem de prova pilot aquest mes d’octubre.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending