Govern disposarà de dos mesos més per aplicar mesures extraordinàries contra la Covid-19

El Consell General valida amb el suport de tots els grups una nova pròrroga, amb l’advertència que, malgrat les bones dades actuals, el coronavirus encara és ben present al país

Un moment d'una sessió al Consell General.
Un moment d'una sessió al Consell General. Liberals d'Andorra

El Govern tindrà dos mesos més per poder aplicar, si ho considera necessari, mesures per frenar el coronavirus. Tal com s’esperava, el Consell General ha acceptat la petició de pròrroga formulada des de l’executiu. Tant el ministre d’Interior, Josep Maria Rossell, com els parlamentaris que han intervingut han advertit que, malgrat la bona situació epidemiològica actual, no es pot abaixar la guàrdia encara davant el coronavirus.

La petició ha estat validada per unanimitat per tots els grups parlamentaris -la consellera no adscrita, Carine Montaner, no era present a la sessió-. El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha justificat la necessitat de disposar de dos mesos més per poder aplicar mesures excepcionals tenint en compte que “encara hi ha contagis diaris”. A banda, ha recordat que “en el context europeu hi ha increment de casos a diferents països”.

Rossell ha aprofitat per actualitzar les dades a Andorra. En les darreres hores, s’han diagnosticat 68 nous positius. Això situa els casos actius en 554, dels quals quatre hospitalitzats.

La demanda ha tingut el vot favorable de tots els grups. El parlamentari liberal Marc Magallón ha advertit que “cal mantenir-nos en guàrdia”. I és que, “la Covid continua entre nosaltres i sembla que no té ganes de marxar”.

Comentaris (2)

Trending