França recomana limitar a sis el número d'adults a les trobades de Nadal

La campanya de vacunació contra la Covid començarà a finals d'aquest mes i serà gratuïta

Castex durant la roda de premsa d'aquest dijous.
Castex durant la roda de premsa d'aquest dijous. premierministre.fr

El primer ministre francès, Jean Castex, ha recomanat aquest dijous que el nombre de persones en les reunions nadalenques no haurà de superar les sis, sense comptar els nens, amb l'objectiu d'evitar "sigui com sigui" una nova onada del coronavirus. Castex ha apel·lat, a més, a mantenir les mesures de seguretat durant les festes, en particular per protegir la població de risc, començant pels més vells.

La propera setmana el Govern rebrà recomanacions suplementàries dels experts per limitar la circulació de virus durant aquestes reunions familiars. Castex ha destacat que França és el país d'Europa on la segona onada s'ha contingut de manera "més ferma i ràpida" però ha indicat que encara és aviat per aixecar el confinament de la població, que durarà, al menys, fins al pròxim dia 15, quan està previst que sigui substituït per un toc de queda.

"La situació segueix sent fràgil", ha advertit Castex en una roda de premsa, en la qual ha indicat que tant la circulació de virus com l'ocupació d'unitats de cures intensives segueixen sent superiors a maig passat, quan es va aixecar el primer confinament. Malgrat això ha assenyalat que "es pot mirar el futur amb optimisme", en particular per l'arribada imminent de les vacunes.

França, que té dret al 15% de les compres dutes a terme de forma conjunta per la Unió Europea (UE), comptarà amb unes 200 milions de dosis, de manera que podrà vacunar 100 milions de persones, per a una població de gairebé 68 milions.

Castex ha destacat que la vacuna "serà gratuïta per a tothom" i que la campanya de vacunació començarà a finals d'aquest mes. En un primer moment, quant les autoritats comunitàries validin les primeres vacunes, s'administraran a la gent gran que estan en residències i al personal d'aquests centres A partir de febrer la vacuna s'administrarà a la resta de la gent gran, a persones amb patologies i a sanitaris, en total 14 milions de persones. A la primavera la vacuna s'anirà administrant de forma gradual a la resta de la població, donant prioritat als més vulnerables. El president francès, Emmanuel Macron, ja havia assegurat que la vacunació no és obligatòria

Etiquetes

Comentaris

Trending