França autoritza els desplaçaments a tot el país entre les sis del matí i les vuit del vespre

Els cinemes, els teatres i els museus estaran tancats tres setmanes més i hi haurà toc de queda fins i tot la nit de Cap d'Any però no la de Nadal

Jean Castex durant la seva intervenció d'aquest dijous.
Jean Castex durant la seva intervenció d'aquest dijous. Altaveu

El primer ministre de França, Jean Castex ha anunciat aquest dijous que el dimarts vinent el país passarà a una nova etapa però amb mesures restrictives per evitar un confinament. Els cinemes, els teatres i els museus estaran tancats tres setmanes més "per evitar que la situació sanitària sigui molt més dolenta durant el mes de gener".  Hi haurà toc de queda fins i tot la nit de Cap d'Any però no la del dia 24.

A partir de dimarts vinent es prohibiran els desplaçaments de les vuit del vespre a les sis del matí i s'acaba la limitació de desplaçament en un radi de 20 quilòmetres, i  el certificat de desplaçament deixa de ser obligatori tret de l'horari de toc de queda. L'incompliment d'aquesta mesura suposarà una multa de 150 euros. Des del debut del confinament s'han efectuat 2.924.775 controls a càrrec de les forces de seguretat. 

Castex ha donat les xifres de la pandèmia comparades amb altres països i ha dit que els resultats són el fruit de les mesures promogudes pel Govern. "Ja sé que a molts de vosaltres no els han agradat aquestes mesures però s'havien de prendre. El número de nous contagis, però, no baixa i estem lluny encara de guanyar la partida".

Ha comentat que l'augment de contagis pot ser provocat per l'obertura de comerços. Tot i això ha indicat que "és a França on està més ben gestionada la pandèmia en comparació amb la resta de països d'Europa". Ha demanat "estar el màxim possible a casa i limitar les activitats".

El primer ministre Olivier Véran ha comentat que "11.000 nous malalts per dia encara és molt". Ha recordat que "hi ha hagut 30 000 morts de coronavirus en una setmana a Europa" i ha reconegut que no s'ha arribat a la xifra de 5.000 que era l'anunciada per rebaixar les mesures. "Hi ha algunes regions on la situació epidemiològica és preocupant i encara no hem arribat al límit de la segona onada". Cada set minuts entra un nou pacient a les unitats de cures intensives.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending