Font avisa que l’increment de tarifes mèdiques també repercutirà en els usuaris

El ministre de Salut admet que cal ser “just” i que tocarà augmentar els preus, tal com demanen els professionals sanitaris, però alerta que el canvi afectarà les finances de la CASS i els assegurats

El ministre de Salut, Albert Font.
El ministre de Salut, Albert Font. SFGA/J.A.VILADOT

El Govern admet que, vista l’actual situació d’inflació, les tarifes dels diferents professionals sanitàries s’hauran de tocar a l’alça. Es vol ser, admet el ministre de Salut, Albert Font, “just”, tot i que entén que primer s’ha de deixar que els diferents col·legis mirin d’arribar a un consens amb la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) i després valorar. En tot cas, també ha volgut advertir un fet: la pujada de preus, evidentment, afectarà els comptes de la parapública, però també, als usuaris del sistema.

En les darreres setmanes, la pressió per part dels diferents professionals sanitàries ha anat a l’alça. Demanen, ras i curt, que les tarifes han de pujar. Que l’actual inflació desbocada ha agreujat una situació que fa temps que dura, ja que les despeses que han d’afrontar per mantenir obertes les consultes s’han disparat.

Des del Govern i la CASS no hi ha pas un tancament en banda, però es vol ser curós. Les negociacions amb  la parapública ja estan en marxa i, de moment, Salut prefereix esperar a com avancen. Així ho ha apuntat Font. “Són els primers que han de parlar”, ha manifestat el titular del ministeri.

El desig seria que s’arribés a un consens, abans de prendre cap decisió. I és que, cal recordar, la potestat per modificar tarifes és del Govern, sempre escoltant prèviament la CASS. Per tant, es vol saber com acaben les actuals converses. “Després, veurem en funció del consens que es pugui tenir amb els metges”, ha comentat.

Tot i això, s’accepta que tocarà incrementar-les. “S’ha de ser just”, comenta el ministre que, però, també avisa que la pujada tindrà conseqüències. I és que recorda que no només l’haurà d’afrontar la parapública. “Tot augment va a la CASS, però també a l’usuari”, ha recordat.

Etiquetes

Comentaris (16)

Trending