Espot afirma que les decisions de mobilitat dels països veïns "són molt positives per Andorra"

Diu que són el resultat de setmanes de converses sovint discretes i que el resultat ja s'ha comprovat amb l'arribada de visitants francesos

El cap de Govern, Xavier Espot durant la roda de premsa d'aquest divendres.
El cap de Govern, Xavier Espot durant la roda de premsa d'aquest divendres. SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot ha afirmat aquest divendres que les decisions de mobilitat que han adoptat els països veïns  l "són molt positives per Andorra". Ha agraït les mesures de la Generalitat i del govern espanyol com va fer en el seu moment amb el francès. Ha recordat que des del passat dia 15 no hi ha cap tipus de restricció de mobilitat entre Andorra i França.

Espot ha explicat que les decisions són el resultat de setmanes de converses sovint discretes i que han permès la flexibilització de les mesures. Ha fet esment al component emocional "perquè hi ha residents i andorrans que tenen família a Catalunya i viceversa. Ha opinat que són mesures molt positives per a l'economia "ja que s'ha constatat una presència de visitants francesos també a les parròquies centrals".

El cap de Govern creu que l'adopció de les mesures ha tingut lloc també per les bones relacions de veïnatge. Ha avançat que la setmana vinent es farà el punt en les restriccions de mobilitat amb Catalunya per veure si es mantenen o es flexibilitzen. Ha recordat que Catalunya manté el confinament perimetral i la mobilitat es limita a l'àmbit comarcal.

Andorra s’assimila a la comarca de l’Alt Urgell pel que fa a la mobilitat. Espot ha ressaltat que el Govern i les autoritats catalanes han estat en contacte permanent per acordar que ambdós territoris tinguessin les mateixes condicions de mobilitat.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending