Les dificultats tècniques fan endarrerir el tercer pagador farmacològic per a la gent gran

Els farmacèutics negocien encara amb Salut i la CASS els termes del decret que farà possible que els majors de 65 anys paguin directament el 25% del cost dels medicaments amb cobertura sanitària

Tot plegat es posarà en marxa sense la recepta electrònica.
Tot plegat es posarà en marxa sense la recepta electrònica. arxiu

Les dificultats tècniques faran endarrerir, almenys fins al setembre, la implantació del tercer pagador farmacològic per a la gent gran. I això si abans no es desmunten les converses i negociacions que amb pinces i encara obertes mantenen els farmacèutics tant amb el ministeri de Salut i la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS). Una part dels professionals de la farmàcia pronostiquen “un caos” si finalment es posa en marxa el mecanisme que ha de fer que els majors de 65 anys paguin directament el 25% del cost dels medicaments amb cobertura sanitària.

El compromís polític era que durant l’estiu el tercer pagador respecte dels fàrmacs per a la gent gran seria una realitat. Ara està clar que no serà abans del 18 de setembre. Però ni tan sols aquesta data, apuntada durant l’assemblea del Col·legi de Farmacèutics (COFA) convocada gairebé de forma expressa per aquesta qüestió, no està clara. Les negociacions estan totalment obertes. I hi ha molts serrells a tancar. La CASS assegura que hi ha un document de compromisos mutus amb els farmacèutics on queden aclarits, suposadament, els termes d’abonament del cost dels medicaments que hagin dispensat i la manera de procedir per poder garantir la cobertura.

Un dispensador automàtic de medicaments.

Relacionat

Farmacèutics exigeixen a la CASS un compromís clar sobre l’abonament àgil del 75% del tercer pagador

Però tot plegat, s’ha dit, encara s’està negociant, tal i com va quedar evident durant l’assemblea extraordinària que els farmacèutics van celebrar aquest dimarts. De fet, fonts consultades lamenten que un compromís electoral sense avaluar l’impacte que la mesura podria tenir, especialment a nivell tècnic, estigui causant tant daltabaix. Malgrat que hi ha propostes per escrit. Tot està obert encara, segons les fonts consultades, que han deixat clar que en cap cas es podrà posar en marxa el tercer pagador farmacològic per a la gent gran amb recepta electrònica, i això farà molt dificultós el control per part de les farmàcies.

El malestar entre els professionals de la farmàcia és evident i fins que no estigui tot tancat la discreció és elevada. Dels detalls clau. “Es vol collar bé la situació abans de donar res per fet”, han indicat algunes fonts, que han explicat que ahir a la tarda es van fer les primeres connexions tècniques amb la CASS pel trasllat de dades i no va ser fins ben bé quatre o cinc hores després que les persones que tenien els enllaços fets no van poder operar amb normalitat.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending