Els criteris per obrir els bars serien a partir d'una taxa de reproducció del 0,5 i 400 d'incidència

El ministre de Salut, Joan Martinez Benazet diu que la relaxació de les mesures també dependrà d'arribar a un model on les relacions socials es limitin dins dels establiments.

Una barra precintada.
Una barra precintada. Altaveu

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha dit aquest divendres en referència a la reobertura dels bars que els criteris han de ser a partir d'una RO (taxa d'incidència)  per sota del 0,50 i 400 d'incidència durant catorze dies. "És una bona xifra per començar a parlar amb la capacitat de cribratge que tenim", ha dit. La relaxació de les mesures també dependrà d'arribar a un model on les relacions socials es limitin dins dels establiments.

El ministre ha volgut deixar clar que les converses que hi ha amb els responsables dels bars no són negociacions i ha recordat que a tot Europa i a molts països de la resta del món estan tancats. La prioritat, ara com ara, és buscar una manera per disminuir la interacció social de risc als bars. Ha reconegut que "ens dol aquesta situació però ens hi veiem abocats per culpa de la malaltia" i ha recordat que hi ha altres sectors que estan patint com l'oci nocturn o els parcs infantils en establiments tancats. "Són sectors que ho estan passant molt malament i hem de pensar en ells i veure quines mesures podem estudiar per ajudar-los".

En referència a les negociacions amb el representants dels bars ha explicat que "buscarem les millors solucions per ells i ajudar-los però per aixecar mesures ens basarem en els nostres criteris i en les nostres resultats epidemiològics". Ha avançat que quan puguin tornar a obrir "hauran de funcionar d'una manera diferent a la que treballaven fins ara". 

Dilluns hi ha haurà una reuníó entre tècnics del ministeri d'Economia i de Sanitat amb representants dels bars."S'ha de valorar la situació per buscar les solucions mes imaginatives i els paràmetres més objectius per a poder aixecar aquestes mesures restrictives. Tenim molta sensibilitat a nivell epidemiològic però també molta sensiblitat pels sectors que estan tancants ens anirem movent cada dia i anirem prenent les decisions que calgui prendre cada dia. Es tracta que puguin funcionar d'una manera segura".

Etiquetes

Comentaris

Trending