El cribratge a l’Escaldes-Estiu dispara fins a 52 casos el total de positius el cap de setmana

Procedents de les activitats esportives escaldenques s’han detectat dinou monitors i vuit infants contagiats

Comentaris

El ministre Eric Jover i la metgessa Mireia Garcia donen compte de la situació sanitària.
El ministre Eric Jover i la metgessa Mireia Garcia donen compte de la situació sanitària. Bru Noya

Les proves de detecció ràpida de coronavirus fetes als participants a l’Escaldes-Estiu han fet disparar el nombre de positius de Covid diagnosticats aquest cap de setmana. Des de divendres i fins aquest dilluns s’han confirmat 52 nous contagis, dels quals un total de 27 tenen a veure amb les activitats esportives escaldenques: 19 monitors i 8 infants han resultat portadors del virus. Actualment al Principat, de manera oficial, hi ha 215 persones infectades.

El ministre portaveu, Eric Jover, i l’epidemiòloga de l’àrea de Salut Pública ministerial Mireia Garcia han donat explicacions aquest dilluns sobre el procés seguit en general i més concretament en el brot detectat al tomb de l’Escaldes-Estiu. Les directrius facilitades als pares, moltes vegades considerades contradictòries per aquests, han generat nombroses queixes les darreres hores. Divendres es van convocar fins a 353 persones (254 participants i 99 monitors) de les quals dissabte es van sotmetre a les proves de detecció de la malaltia 325 dels citats. D’aquí en surten els 27 casos positius esmentats.

En global, des de divendres i fins aquest dilluns s’han detectat 52 nous casos, elevant fins a 1.176 el total de malalts haguts a Andorra des de l’inici de la pandèmia. Actualment, hi ha, s’ha dit, 215 infectats actius. Els darrers dies tan sols sis persones s’han donat per recuperades de la malaltia. Fins a 902 persones han aconseguit superar la Covid des de l’inici de la crisi. Hores d’ara hi ha quatre persones hospitalitzades a planta i un més a l’UCI, un home de 52 anys.

Aquest dilluns s'ha iniciat un cribratge a la clinica geriàtrica Sant Vicenç d'Enclar

Jover no descarta posar en marxa un nou número de telèfon per respondre a les trucades en demanda d'informació. "Durant tota la pandèmia ens hem anat adaptant a les necessitats de la ciutadania. Hem de ser molt reactius", ha explicat. Ha afegit que cal tenir totes les garanties de cara a la temporada d'hivern. El ministre ha anunciat que aquest dilluns s'ha iniciat un cribratge a la clínica geriàtrica Sant Vicenç d'Enclar.

La doctora Mireia Garcia i el ministre han coincidit a demanar un plus de responsabilitat a la població. "Si hi ha símptomes cal quedar-se a casa per afrontar amb el màxim de garanties aquesta malaltia. Cal posar-se en contacte amb el metge referent i evitar contactes que puguin suposar noves infeccions Si el nen o nena està refredat, que es faci les proves i que no l'enviïn a l'escola". 

 El comú d'Escaldes-Engordany ha redissenyat el darrer torn de les activitats 

El rebrot a l'Escaldes-Estiu ha obligat a adoptar precaucions de cara a l'inici de les activitats escolars i extraescolars. En el cas dels esports en grup es mantindran durant les primeres setmanes pràctiques més individualitzades per reduir i minimitzar el risc de contagi. El comú d'Escaldes-Engordany ha redissenyat el darrer torn de les activitats per acollir només nens nous (43) i monitors nous (12) i donar, amb aquest torn, per finalitzades les activitats Escaldes-Estiu d’acord amb els tempos prevists al calendari inicial. La corporació ha volgut puntualitzar determinats aspectes per l'enuig d'alguns pares de nens que han hagut de passar les proves. Han detallat que qui s'encarrega de la gestió d'aquest afer és el ministeri de Salut, i el comú no coordina cap aspecte sanitari.

Comentaris (8)

Trending