El comitè d’empresa del SAAS continua centrat en el conveni col·lectiu malgrat el ‘soroll sindical’

Els promotors del que hauria de ser una branca sanitària de l’USd’A es mantenen a l’expectativa fins a poder convocar una reunió d’interessats en formar part del col·lectiu

Cartell del SAAS.
Cartell del SAAS. Altaveu

El comitè d’empresa del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) prefereix mantenir-se al marge del rebombori generat per l’articulació d’un moviment sindical a través de la missatgeria social telefònica i continua centrat en la negociació -llarguíssima d’altra banda- del conveni col·lectiu, que es voldria tancar aquest any. El ressò de l’intent de crear una branca sanitària de la Unió Sindical d’Andorra (USd’A) al SAAS continua, tot i això, ben viu.

Les fonts del comitè d’empresa consultades han declinat posicionar-se al respecte del nou moviment que es pretén articular i que, en part, acusa directament l’esmentat comitè i el seu suposat immobilisme de l’aparició de nous interessos i necessitats sobre els quals bastir el nou projecte sindical. Amb tot, els promotors d’aquest nou sindicat o branca sindical prefereixen per ara mantenir-se lluny del focus públic sabedors, entre altres coses, que la seva manera d’irrompre ha causat un cert malestar.

Continua l’expectació per saber què proposa el nou grup sindical, i malestar per la forma d’irrompre, que es podria acabar traduint en alguna queixa o almenys consulta a l’APDA

Les diferents fonts consultades han assegurat que, certament, l’aparició del moviment sindical ha generat rebombori i interès, però també un cert neguit perquè s’ha fet a través de la utilització de centenars de números de telèfon privats que han quedat a la vista de, també, centenars de persones. Fins al punt que alguns dels implicats es plantegen interposar una consulta, almenys, davant l’Agència de Protecció de Dades (APDA) per si cal advertir o sancionar algú.

“Les coses no es fan així”, han reconegut diverses fonts que han explicat que igual que hi ha noves altes al grup que s’ha creat hi ha també baixes a mesura que es van coneixent els noms d’alguns impulsors. “Aquesta situació ja s’ha viscut abans i molts recorden com va acabar”, admeten les fonts, que reconeixen que hi ha “expectativa per saber què proposa aquest grup sindical” tot assegurant que el mal clima que es viu a l’hospital pot ajudar a impulsar la iniciativa malgrat que “la forma de començar és manifestament molt millorable”.

El nou moviment sindical, més enllà del suport que tindria de l’USd’A -confirmat per fonts d’aquesta organització- es voldria articular, almenys en part, o estaria impulsat parcialment per persones que ja fa anys van liderar l’associació de personal del SAAS, que ja tenien una forta vinculació amb l’organització sindical liderada per Gabriel Ubach. Hores d’ara hi ha expectació per veure els passos que farà el col·lectiu. I els impulsors del mateix prefereixen tenir més bastit el projecte abans d’exposar-lo públicament.

Una imatge del rètol lluminós de l'hospital.

Relacionat

Revolució a l’hospital amb la posada en marxa d’un nou moviment sindical

Amb tot, el comitè d’empresa es manté al marge de tot plegat, prefereix no fer comentaris al respecte de l’aparició del moviment sindical i s’estimen més “treballar en el marc del conveni col·lectiu”, que va quedar estroncat amb l’esclat de la pandèmia i mira d’avançar encara que, de ben segur, ho fa més a poc a poc del que les parts voldrien.

Comentaris (6)

Trending