El centre de vacunació ‘tanca per vacances’ fins al 2 de setembre per optimitzar recursos

Aquest dimarts es posaran segones dosis a interns i treballadors de la residència Sant Vicenç d’Enclar, que es va veure afectada per un letal episodi de coronavirus

L'antiga plaça de braus està tancada per a vacunació però funciona per a proves diagnòstiques.
L'antiga plaça de braus està tancada per a vacunació però funciona per a proves diagnòstiques. Toni Solanelles

El centre de vacunació ubicat a l’antiga plaça de braus ‘tanca per vacances’. Fins al 2 de setembre no tornarà a ser operatiu. La clausura de l’equipament, d’un parell de setmanes, es deu a una optimització de recursos, ja que no és fins a dijous de la setmana que ve que hi havia programades segones dosis d’AstraZeneca i, en conseqüència, no serà fins llavors que s’injectin noves primeres vacunes, en aquest cas de Moderna.

Fonts oficials del Govern han negat que el tancament momentani del centre de vacunes es degui o bé a la falta de vaccí o bé a la davallada d’interès ciutadà. Sí que és clar, però, que s’aprofitarà aquests dies perquè tant usuaris com professionals sanitaris i voluntaris de la Creu Roja puguin descansar abans de reprendre la vacunació, que no s’atura pas del tot ni de bon tros.

En aquest sentit, les mateixes fonts han destacat que aquest dimarts s’inocularan segones dosis a interns i treballadors de la residència Sant Vicenç d’Enclar. Aquest centre geriàtric va viure un letal episodi de coronavirus a partir de Reis que va causar la mort a bona part dels residents més febles. Una vegada passat el temps pertinent després d’haver viscut el contagi, ara s’injecten segones dosis. En aquest cas d’AstraZeneca, un fàrmac que almenys a l’inici de la vacunació per combatre la pandèmia no s’usava per a residents en centres sociosanitaris.

D’altra banda, i també relacionat amb la vacunació, hores d’ara ja són 515 els adolescents d’entre 12 i 15 anys que s’han inscrit a la plataforma. Els joves d’aquestes edats que o bé per vulnerabilitats seves o del seu entorn o bé perquè ho volen seran vacunats a partir del mes de setembre.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.