Catalunya decidirà en 48 o 72 hores si cal endurir les restriccions

El secretari general de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol, ha afirmat que s'ha de deixar un marge abans de prendre la decisió

El secretari general de Salut català, Marc Ramentol.
El secretari general de Salut català, Marc Ramentol. Altaveu

El secretari general de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol, ha afirmat que s’ha de deixar un marge de 48 a 72 hores per veure si cal endurir les restriccions després de Setmana Santa. “Els indicadors no augmenten però es mantenen estables. Això no són per a nosaltres bones notícies i haurem de donar un cert temps per no prendre les decisions en calent”, ha reconegut en declaracions aquest Dilluns de Pasqua al Matí de Catalunya Ràdio.

 “Ens venen dies assistencialment complicats”, ha avisat el secretari general de Salut, que ha posat el focus en el degoteig a l’alça d’ingressos a l’UCI (431 pacients). Per altra banda, ha explicat que “les persones d’entre 65 i 70 anys són candidats a vacunar-se amb Janssen“. Està previst que Catalunya rebi a partir d’aquest mes d’abril 800.000 dosis de la vacuna de Johnson & Johnson. El més destacat d’aquest vaccí és que només necessita l’administració d’una sola dosi i no dues com la majoria d’altres vacunes contra el coronavirus.

Ramentol, de fet, s'ha mostrat satisfet del sistema de vacunació català, assegurant que “ho tenim tot a punt i podrem administrar ràpidament totes les vacunes que ens arribin“. També ha informat que “el 30% de les persones d’entre 60 i 65 anys ja estan vacunades“. S’ha pronunciat sobre una de les mesures restrictives per frenar el coronavirus més agressives: el toc de queda. Tot i que ha explicat que “és efectiu”, el secretari general de Salut ha admès que “pesa emocionalment i condiciona la vida de moltes persones”.

Comentaris (1)

Trending