Un cap de setmana de rècord dispara els malalts actius de Covid més enllà del mig miler

Des de divendres s’han notificat 213 positius, molts d’ells en diverses aules del British College, fet que obligarà a cribrar tot el centre

L'edifici del British College of Andorra.
L'edifici del British College of Andorra. British College

Un cap de setmana de rècord de contagis -almenys, referent als darrers mesos-, amb 213 notificacions en 72 hores, ha fet que la xifra de malalts actius de Covid torni a superar el mig miler.  En concret, hi ha 523 casos actius. Dels darrers positius detectats, una bona colla afecten a alumnes de diverses aules del British College, aquest fet comportarà que es faci un cribratge a tots els escolars del centre.

Evidentment, la pandèmia torna a marxar desbocada. S’està al mateix nivell que a inicis de l’octubre el 2020, quan es donava el tret de sortida a la segona onada de la pandèmia. I s’està molt per sobre del pic que hi va haver a principi d’aquest darrer juliol resultant de la disbauxa de Sant Joan. Per ara, la única sort és que la pressió hospitalària es resisteix a incrementar-se malgrat que s’han agreujat alguns dels casos que hi havia. Actualment, dels 523 malalts actius de coronavirus que oficialment hi ha al país, quatre estan hospitalitzats, un menys que divendres. Però més greus: n’hi ha tres a l’UCI, dos dels quals assistits de ventilació mecànica.

El saldo de casos actius durant el cap de setmana ha estat d’un increment de 138. S’han notificat 213 positius nous i s’han decretat 75 altes

El saldo de casos actius durant el cap de setmana ha estat d’un increment de 138. S’han notificat 213 positius nous i s’han decretat 75 altes. La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 16.299 persones i es registren un total de 15.646 altes. El total de defuncions fins a la data és de 130, una xifra que sortosament és manté inalterable des de ja fa uns quants mesos.

El que no s’atura és l’afectació escolar. Hi ha cinquanta aules en vigilància activa (dinou més que divendres) –2 total i 48 parcial– i trenta en passiva, dues més que fa 72 hores. Donat que s’han detectat diversos positius a diferents classes del British College, com s’ha dit, demà, dimarts, s’efectuarà un cribratge a tots els cursos d’aquesta escola.

EL ‘BROT DEL FUNERAL’ I LA PRESÓ

Pel que fa a d’altres episodis amb una certa concreció, de les 83 persones que van ser cribrades divendres al comú de la Massana en relació amb el denominat ‘brot del funeral’, no ha aparegut cap contagi positiu. Mentrestant, al centre penitenciari, sense que es pugui confirmar del tot que és producte d’aquell brot, sí que s’ha aclarit, com ja va avançar aquest diumenge l’Altaveu, que hi ha quatre interns positius. S’ha fet TMA a tot el mòdul on estaven ingressats aquests reclusos positius i no n’ha sortit cap altre.

Accés al centre penitenciari.

Relacionat

Cribratge als funcionaris de la presó per mirar de determinar l’abast del nou brot de coronavirus

Aquest dimarts es farà una TMA a tots els agents per descartar contagis. Hi ha un funcionari uniformat que dimarts de la setmana passada va comunicar ser positiu, i en aquest cas sí que hi havia un vincle directe amb el denominat ‘brot del funeral’, amb la qual cosa se sospitava que aquesta hauria pogut ser una via d’entrada del virus a la presó. A la resta de presos (altres mòduls) se segueix amb els cribratges periòdics habituals a través de tests d’antígens.

Etiquetes

Comentaris (23)

Trending