Cribratge als funcionaris de la presó per mirar de determinar l’abast del nou brot de coronavirus

L’Oficina Covid haurà d’anar convocant el personal del centre penitenciari després que un treballador hagués comunicat dimarts que estava infectat i ja hi hagi quatre interns que han donat positiu

Accés al centre penitenciari.
Accés al centre penitenciari. Toni Solanelles

L’Oficina Covid posarà en marxa aquest dilluns un cribratge massiu de funcionaris del centre penitenciari per mirar de determinar l’abast del nou brot de coronavirus que hi ha a la Comella, i l’origen del qual no està del tot clar. De fet, no es descarta que hi hagi més d’un focus, però això no es podrà establir fins que no es tingui analitzant la major part del personal sinó tot. De moment, hi ha un treballador contagiat de manera externa al centre i, el que és més preocupant, quatre interns aïllats per estar infectats.

Dels reclusos, els dos primers que divendres van donar positiu en un test d’antígens de seguiment esporàdic, aquest diumenge s’ha confirmat via TMA la positivitat. També hi ha dos presos més que aquest dissabte van donar positiu en antígens arran del seguiment que s’ha anat fent arran dels dos casos inicials. Com que no hi ha la certesa absoluta que aquests contagis tinguin a veure amb el del funcionari que dimarts passat ja va comunicar que era positiu, cal fer un control i un rastreig més detallat. D’aquí el cribratge dels funcionaris.

Una imatge del centre penitenciari.

Relacionat

El ‘brot del funeral’ es cola a la presó

Segons les fonts d’Interior consultades, no hi ha dubte que el treballador -no uniformat- que dimarts va comunicat la seva infecció té relació amb el cas del ‘brot del funeral’. Ara cal veure si és aquest mateix brot el que ha acabat arribant als interns. La via podria ser via contagi del treballador a algun carceller. Els funcionaris, en els espais comuns, solen retirar-se la mascareta, estiguin o no vacunats. En aquest sentit, algunes de les fonts oficials consultades, han explicat que del personal d’Institucions Penitenciàries hi ha un 30% que no s’hauria vaccinat.

EL CAS DE LA MASSANA

En tot cas, el cribratge dels funcionaris de la presó hauria de donar més dades per mirar d’establir l’abast del brot. Com també haurà donat més detalls el cribratge que divendres va fer a vuitanta persones del comú de la Massana que haurien tingut relació amb el funeral en el marc del qual s’han localitzat alguns contagis. De fet, durant els actes fúnebres hi va haver assistents que no van fer ús de mascareta tot i l’aglomeració de persones i, posteriorment, s’ha confirmat la infecció de Covid de més d’un, entre els quals el funcionari de presons ja esmentat.

L'església de Sant Iscle i Santa Victòria de la Massana.

Relacionat

Cribratge a vuitanta persones que van assistir a un funeral on s’han detectat positius

De fet, en aquells actes fúnebres hi van acudir molts funcionaris tant del comú de la Massana com del centre penitenciari. D’aquí que en aquestes dues administracions hi hagi una certa preocupació o alerta davant la situació. També hi hauria alguns representants de l’administració de Justícia, encara que hores d’ara no ha transcendit que hi hagi neguit en aquest àmbit.

Comentaris

Trending