El ‘brot del funeral’ es cola a la presó

Alerta al centre penitenciari després de detectar positius en almenys dos interns, que s’associen al contagi d’un funcionari vinculat als contactes socials que hi va haver arran d’una vetlla mortuòria; l’episodi també afecta el comú de la Massana

Una imatge del centre penitenciari.
Una imatge del centre penitenciari. Toni Solanelles

El centre penitenciari i el comú de la Massana estan en alerta per possibles contagis de Covid arran del que s’ha passat a conèixer com el ‘brot del funeral’, com en certa manera s’hi va referir el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en anunciar un cribratge massiu de vuitanta persones. Justament, aquestes proves diagnòstiques es van fer a les instal·lacions comunals. Mentrestant, en un cribratge periòdic als interns de la presó s’haurien detectat almenys dos positius i això ha fet encendre totes les alarmes per la sensibilitat de l’establiment.

De fet, no es descarta, segons les fonts, que no ho han pogut confirmar, que ben aviat s’hagi de fer un cribratge als funcionaris de la Comella. Des de dimarts se sabia que un treballador del centre penitenciari -no necessàriament uniformat- havia donat positiu arran de la seva vinculació directa amb l’esmentat funeral. De fet, els contactes de risc, segons les fonts, no s’haurien donat tant en la missa funeral pròpiament dita sinó durant la vetlla mortuòria al Tanatori Nacional.

L'església de Sant Iscle i Santa Victòria de la Massana.

Relacionat

Cribratge a vuitanta persones que van assistir a un funeral on s’han detectat positius

L’Oficina Covid i el ministeri de Salut estan fent, d’una banda, els rastrejos corresponents i, de l’altra, les indagacions necessàries per saber què va passar en l’esmentada vetlla per determinar si es van complir els aforaments establerts i les mesures de protecció corresponents. Aparentment, el no ús de la mascareta per part d’algun dels principals assistents a aquell acte fúnebre seria l’origen dels contagis, que s’han d’anar delimitant. Tant funcionaris comunals com de la presó haurien acudit en massa a la vetlla al tanatori.

RELAXAMENT DE MESURES

Les traces de l’Oficina Covid haurien portat aquest divendres a fer un cribratge massiu entre el personal del comú de la Massana. I ara és probable que s’hagi d’establir el mateix amb els funcionaris de la presó, més enllà de les proves analítiques ja programades amb els reclusos que haurien permès detectar, s’ha dit, almenys els dos contagis, a banda del del funcionari anunciat dimarts passat. La coincidència dels tres positius ha fet aixecar certa preocupació al centre penitenciari, tot esperant instruccions al respecte.

Però segons les fonts consultades, els darrers temps hi hauria hagut un cert relaxament de les mesures de protecció contra la Covid que serien del tot incompatibles amb la contenció del virus. Així, malgrat que rigorosament dins els mòduls els funcionaris treballen amb la mascareta degudament col·locada, en els espais comuns aquesta rigorositat hauria caigut en picat d’un temps ençà. I ni de bon tros tots els treballadors del centre estan vacunats. De moment hi ha una calma tensa. També al comú de la Massana, on s’està a l’expectativa del resultat dels cribratges.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending