Cribratge a vuitanta persones que van assistir a un funeral on s’han detectat positius

Dues persones ingressen a l’UCI, una d’elles sota ventilació mecànica, en una jornada en què s’han notificat 51 casos i la xifra de malalts actius ja s’eleva a 385

L'església de Sant Iscle i Santa Victòria de la Massana.
L'església de Sant Iscle i Santa Victòria de la Massana. ARXIU

Les autoritats sanitàries han hagut de realitzar aquest divendres un cribratge a vuitanta persones que fa uns dies van assistir a un funeral. S’hi ha detectat algun positiu i arran d’això s’ha activat el dispositiu de diagnòstic per evitar ensurts. La mesura s’ha aplicat en una jornada en què s’han notificat 51 casos més, que han fet elevar a 385 els malalts actius de Covid. D’aquests, n’hi ha tres d’hospitalitzats a planta i dos a l’UCI, un dels quals sota ventilació mecànica.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha reconegut que ara els focus de contagi ja no es limiten a la comunitat educativa, a les escoles -hi ha dues aules completament confinades i 29 en vigilància parcial-, perquè “la transmissió és comunitària”. El titular ministerial ha fet una crida a extremar les precaucions i a limitar els contactes socials, mirant d’evitar que “les emocions ens facin perdre” aquest punt de control.

Es referia el ministre, de passada, al funeral que ha aixecat l’alerta. Va ser una “trista” celebració, en aquest cas, a l’església de la Massana, on alguns dels assistents hi van acudir sense mascareta i han acabat donant positiu de Covid. Arran d’això s’ha fet el cribratge. Per ara, no ha transcendit quants contagis hi ha hagut arran d’aquest fet.

Etiquetes

Comentaris

Trending