Els bars i les cafeteries podran obrir de les 7 a les 12 hores a partir de dimarts

Els qui tinguin també llicència de restaurants, hauran de tancar entre les dotze i la una per higienitzar el local i poder oferir el servei de dinar

Comentaris

Taules al carrer d'un bar que, a partir de dimarts, podrà obrir entre les set i les dotze del matí.
Taules al carrer d'un bar que, a partir de dimarts, podrà obrir entre les set i les dotze del matí. T. S.

El cap de Govern, Xavier Espot ha anunciat que els bars i les cafeteries podran donar servei entre les 7 a les 12 hores a partir de dimarts. Aquells que, per la seva llicència, siguin restaurants, al migdia hauran de tancar una hora per higienitzar el local i entre la una i les quatre de la tarda oferiran el servei de dinar. No podrà haver-hi més de dues persones per taula, llevat que el nucli convivent sigui superior i caldrà portar la mascareta posada fins que es serveixi la consumició.

Els bars hauran de portar un registre de clients com el que ja tenen els restaurants. Espot ha dit que hi ha elements que conviden a l'optimisme pel que fa a l'evolució de la pandèmia de la Covid-19. "Això ens permet  aixecar una mica alguna de les mesures". Ha explicat que s'ha triat aquesta franja horària perquè "s'ha notat més ordre en les consumicions durant el matí. Les entrades i sortides es fan d'una forma més ordenada que a la tarda, quan hi ha certa tendència a la relaxació".  El cap de Govern ha comentat que "un dels motius de l'obertura dels bars ha estat perquè molta gent que no podia esmorzar allà ho feia en altres llocs, o en el treball, que suposaven un risc de contagi".

Els concentrats han ocupat tota la llargada de la vorera que hi ha a l'altre cantó de l'edifici administratiu.

Relacionat

Un centenar de persones al clam de “volem treballar” exigeix davant de Govern l’obertura dels bars
 

Els bars estan tancats per decret de Govern des de principi del mes d’octubre. "Hem de desvincular la decisió de la reobertura parcial dels bars de la manifestació que hi ha hagut aquest divendres, legítima i fins i tot comprensible", opina Espot. "És un primer pas acceptable tenint en compte la nostra situació". El cap de Govern també ha destacat el tarannà negociador dels representants del sector que han mantingut diverses reunions l'Executiu i que han qualificat de "diàleg franc".

Considera que la mesura "és un primer pas, no la situació ideal al que aspiraríem però sí el que és acceptable tenint en compte la situació sanitària", i ha afegit que el col·lectiu "ho ha entès i ha mostrat tota la predisposició". Ha apel·lat a la responsabilitat ciutadana perquè no col·lapsin els establiments de restauració.

 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending