Quinze nous positius les darreres 24 hores però cap procedent del cribratge educatiu

Surt de l’UCI el primer contagiat de coronavirus que hi ha estat ingressat en la segona onada i s’hi manté un veí de la Seu que acudeix a l’hospital de manera habitual a sotmetre’s a diàlisi

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha comparegut per actualitzar les dades sanitàries.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha comparegut per actualitzar les dades sanitàries. SFGA

Les darreres 24 hores s’han detectat quinze nous casos positius de coronavirus, cap dels quals està relacionat amb el cribratge de la comunitat educativa que s’està vent a l’‘stop lab’ de Prat de la Creu. A més, aquest dimecres ha sortit de l’UCI el primer pacient que hi ha entrat, afectat de Covid, en aquesta segona onada de la pandèmia. Aquest malalt, de 52 anys, resta ingressat a planta com cinc malalts més, tots amb una evolució positiva.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha alertat que malgrat que la pressió en el sistema sanitari és molt baixa, no així la corba de casos i el nivell de possibilitats de contagi. Alhora, ha lamentat que s’està detectant “un relaxament en el compliment dels confinaments” que es dicten i un increment de les reunions familiars i d’amistats sense adoptar les mesures de distanciament requerides. Això fa témer que el virus torni a ser més present aquesta tardor.

El titular de Salut avisa que s’ha detectat algun cas de “relaxament” quan es decreten confinaments i alerta que cal ser molt més curós i evitar reunions sempre que es pugui

Actualment hi ha 237 casos actius de Covid després dels quinze nous positius diagnosticats les darreres hores. L’origen dels casos és “abigarrat”. Entre els resultats obtinguts n’hi ha 594 procedents del cribratge educatiu. Tots han estat negatius. Aquest dimarts, quan es van iniciar les proves al laboratori mòbil ubicat a la quarta planta de l’aparcament comunal de Prat de la Creu, es van fer 721 analítiques. Martínez Benazet ha explicat que ja s’esperava un augment de casos en el retorn de les vacances, però que la situació fa que s’hagin d’extremar les precaucions.

A l’UCI ara mateix hi ha un sol pacient, segons que han anunciat el titular de Salut. Es tracta d’un veí de la Seu que de forma habitual es fa diàlisi a l’hospital del Principat i al qual se li ha acabat diagnosticant coronavirus. D’aquí que s’hagi quedat ingressat a la unitat de cures intensives però en cap cas intubat. La resta d’hospitalitzats per Covid, sis després que s'hagi donat d'alta un d'ells durant aquesta tarda, tots a planta, evolucionen favorablement.

Des de l’inici de la pandèmia s’han detectat formalment 1.199 casos de contagi del virus, dels quals 346 procedents d’aquesta segona onada. Actualment hi ha 237 persones considerades malaltes. En global, fins ara, 909 persones han aconseguit superar el coronavirus. Martínez Benazet ha afirmat que a partir de divendres tornarà a ser operatiu el 188 per a consultes en relació als cribratges que s’estan duent a terme. L’horari de consulta telefònica és de 9 del matí a 5 de la tarda.

Evolució de casos actius de coronavirus - Comparació entre les dues onades
Evolució de casos actius de coronavirus - Comparació entre les dues onades
Incidència acumulada - Casos per 100.000 habitants
Incidència acumulada - Casos per 100.000 habitants 
Evolució d'hospitalitzats per coronavirus - Comparació entre les dues onades
Evolució d'hospitalitzats per coronavirus - Comparació entre les dues onades
Evolució dels pacients a l'UCI - Comparació entre les dues onades
Evolució dels pacients a l'UCI - Comparació entre les dues onades

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending