Assandca creu que no es necessària una unitat oncològica pels casos que hi ha de càncer infantil

El president de l'associació, Josep Saravia diu que el sistema actual de derivar-los a Barcelona ja és el correcte

Comentaris

Un pacient amb càncer infantil.
Un pacient amb càncer infantil.

El president de l'Associació Andorrana Contra el Càncer (Assandca), Josep Saravia creu que, pel moment, no és necessària una unitat oncòlogica pels càncers infantils ja que se'n detecten uns tres cada any. Els pacients es deriven als hospitals barcelonins de Sant Pau, Vall d'Hebron i Sant Joan de Déu, una cosa que des d'Assandca es veu bé.

Des de l'any 2016 han registrat 16 casos que han necessitat tractament. "No arribem als números que justifiquin una unitat oncològica", opina Saravia. D'entrada, és el pediatra qui s'ocupa de l'acompanyament que necessita la família i s'activa un servei d'atenció psicològic. Es calcula que per cada càncer infantil n'hi ha 200 d'adult.

Els casos de càncer infantil a Andorra es coneixen "quan algú l'ha tingut, l'ha superat o no, o pels pares que es troben en una situació d'indefensió", indica Saravia. L'Assandca té l'objectiu de fer xerrades a les escoles amb un doble objectiu: detallar que és una malaltia com qualsevol altra i donar algunes propostes relacionades amb els hàbits de vida saludable que ajudin a prevenir i millorar la salut. 

El càncer és una de les principals causes de mort de nens i adolescents a tot el món, on cada any més de 400.000 nens són diagnosticats amb aquesta malaltia. Els càncers més freqüents són les leucèmies (25%), les neoplàsies del Sistema Nerviós Central (SNC) (20%) i els limfomes (14%). Als països d'ingressos alts, on en general hi ha accés a serveis d'atenció integral, més del 80% dels nens afectats de càncer es curen, però als països d'ingressos baixos o mitjans es curen menys del 30%.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending