L’actual junta dels metges convoca eleccions després de la dimissió de Cosan i farà candidatura

L’assemblea es farà el 21 de setembre i fins llavors, el secretari Albert Dorca assumeix la presidència en funcions i com la resta de companys té la voluntat de “donar continuïtat” al treball fet els dos darrers anys llargs

Albert Dorca ha assumit la presidència en funcions.
Albert Dorca ha assumit la presidència en funcions. sfga

L’actual junta directiva del Col·legi Oficial de Metges (COMA) ha decidit finalment convocar eleccions una vegada aquest divendres s’ha formalitzat la dimissió de la fins ara presidenta, Meritxell Cosan, que assumeix com ja és sabut la direcció general del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). Les eleccions es faran el 21 de setembre, els col·legiats que ho vulguin tindran de temps per formalitzar candidatures -de cinc persones- fins a 48 hores abans del dia dels comicis i l’actual equip rector del COMA pensa concórrer-hi per “donar continuïtat” a la feina feta fins ara.

Seguint l’establert pels estatuts, el fins ara secretari, Albert Dorca -que ja va assumir aquest càrrec per la renúncia de Manel Linares-, pren la presidència en funcions. Els estatuts possibilitaven convocar una assemblea extraordinària per tal de poder refer la junta amb noves incorporacions, però com ha explicat el mateix Dorca, vist que al novembre s’esgotava el mandat de l’actual junta i atès que la baixa de la presidenta “és d’envergadura”, s’ha preferit “ser coherents” i convocar una assemblea amb eleccions incloses.

Quatre dels integrants de la junta directiva original del COMA (Cosan i Linares hauran plegat; Dorca i Avellanet segueixen) en una reunió a Govern.

Relacionat

El Col·legi de Metges haurà de refer la seva junta directiva

La voluntat és que aquelles persones que ho considerin, puguin presentar la seva candidatura als comicis per tal de defensar els projectes que creguin escaients. Les candidatures han d’estar integrades, sí o sí, per cinc persones. Un president, un secretari, un tresorer i dos vocals. Per acord de l’actual junta, es possibilita designar un tercer vocal, sense vot però amb veu que vist el nombre de reunions que van sorgint, “es necessita”.

DONAR CONTINUÏTAT

La direcció sortint, ara formada per l’esmentat Dorca, i també per Xavier Avellanet, Frank Garcia i Roser Bellmunt, està “intentant perfilar una candidatura per donar continuïtat” a la feina feta. “La nostra idea és presentar-nos” i “completar les baixes que s’ha tingut” amb noves incorporacions que “s’estenguin a totes les branques de la medicina, que no tot siguin metges generalistes”, ha vingut a dir l’ara president en funcions.

Un metge comprovant la pressió a un pacient.

Relacionat

Els metges creuen que s’ha d’apostar més per la figura del compte propi per atraure especialistes

Dorca té clar que dos perfils que seria molt interessant de poder incorporar serien professionals de l’àrea quirúrgica i “algun perfil del SAAS” per tenir informació de primera mà del que passa dins de la primera empresa sanitària del país. Que no vol dir, ha deixat clar el facultatiu, que ara no se’n tingui, però sempre millor si hi ha algú directament implicat.

Etiquetes

Comentaris

Trending