Sanitaris i tècnics d’afers socials són els únics que mantindran les hores extra com a tal mentre duri la crisi

Els sindicats de l’administració acaben de llimar serrells amb la ministra de Funció Pública sobre els decrets que han de regular nous aspectes de diversos departaments i cossos

-
-
Sanitaris i funcionaris d’Afers Socials seran els únics que mentre duri la crisi sanitària continuaran comptant com a extraordinàries les hores suplementàries que facin en cada jornada laboral. La resta de treballadors de l’administració pública podran recuperar les hores de més que facin però sense cap suplement extra, sinó com una hora ordinària. Així s’ha acabat d’acordar en la reunió que ha mantingut aquest dimarts la ministra de Funció Pública, Judith Pallarés, i els representants sindicals dels funcionaris. 

La trobada ha servit fonamentalment per acabar de precisar el decret que ha de regular les condicions de treball dels cossos especials davant l’impacte que tindrà la crisi sanitària, primer, i l’econòmica que s’espera, després. També s’han acabat de perfilar altres aspectes que afecten l’administració en el seu conjunt. Els cossos uniformats van acceptar en gran mesura que les hores extraordinàries tinguessin el valor d’ordinàries. I no pas per cobrar-les sinó per recuperar-les posteriorment. En aquesta situació, a priori, també haurien de passar després de la crisi aquells (sanitaris, personal social) que ara mantindran intacta la seva situació laboral-salarial.

El decret recull aspectes ja contemplats en les lleis òmnibus com el permís retribuït per poder-se encarregar dels fills en aquests moments d’excepcionalitat o per impulsar i promoure el teletreball. També la reducció horària de certs serveis si s’escau o la possibilitat de fer jornades parcials. Sobre la taula també s’hi ha posat la possibilitat d’estudiar com promoure prejubilacions sense que això suposi un cost excessiu per a l’administració o avaluar concessions -com la de l’ITV- o les assegurances mutuals que es tenen contractades per als funcionaris. 

En conjunt, segons diverses fonts sindicals, la reunió, celebrada de manera telemàtica, “ha anat bé” i la ministra Judith Pallarés ha exposat que s’està ultimant també el document que suposarà la retallada de les retribucions que s’aplicaran els càrrecs polítics o de designació política. La titular de Funció Pública no hauria avançat detalls però segons algunes fonts s’especula amb la possibilitat que es pugui per exemple suprimir la tretzena paga. En el cas dels funcionaris, aquesta tretzena paga forma part del sou i, per ara, no es planteja cap reducció salarial.

Comentaris (2)

Trending