Vuit positius més de coronavirus, dos dels quals sense relacions amb els brots anteriors

Des de Salut s’assegura que tots els casos són lleus o asimptomàtics i es posa en relleu que sis dels diagnosticats estan vinculats a pacients diagnosticats la setmana passada

Representació de varis coronavirus.
Representació de varis coronavirus.

Salut ha detectat vuit positius més de coronavirus en les darreres 48 hores. Això fa pujar els casos actius d’aquest segon rebrot fins als 42, dels quals un és un professional sanitari. Des del Govern, però, s’ha volgut indicar que sis d’aquests nous infectats ja estan aïllats al seu domicili en ser contactes de persones diagnosticades anteriorment i, en els altres dos casos, ja se’ls ha confinat al mateix temps que s’ha començat l’enquesta epidemiològica per determinar si hi ha risc que hagin transmès la malaltia.

Igual que els 34 casos anteriors, aquests vuit nous positius presenten quadres lleus de la Covid-19 o, fins i tot, són asimptomàtics. Per tant, cap d’ells ha requerit ingrés hospitalari. Sis dels casos tenen relacions amb els brots detectats la setmana passada, tot i que no s’ha especificat quin. Per tant, s’ha explicat des de l’executiu, es trobaven ja en aïllament preventiu.

Els altres dos han estat diagnosticats després d’acudir al sistema sanitari en presentar símptomes. Així, s’ha procedit a aplicar el protocol habitual, amb el seu confinament a domicili al mateix temps que s’ha començat l’enquesta epidemiològica per determinar quins han pogut ser els seus possibles contactes i també mantenir-los sota vigilància.

En total, són ja 42 els positius detectats amb aquest rebrot de la malaltia, que eleven a 897 el total registrat al país des de l’esclat, al març, de la crisi sanitària provocada per la Covid-19. 52 d’aquestes persones van perdre la vida, malauradament. Dels pacients actius, una és una infermera del servei d’urgències.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending